Victorie clară și calificare pentru play-off-ul preliminariilor CE: „Am avut o atmosferă de meci decisiv!”

Naţionala de handbal masculin a României a învins duminică, la Reşiţa, reprezentativa Italiei, cu scorul de 44-25 (23-13), în ultimul meci din grupa C contând pentru turul I al preliminariilor Campionatului European din 2018 şi s-a calificat în faza următoare a competiţiei.

Deși n-a fost un meci ușor, handbaliștii români au luptat din greu să  facă diferența liniștitoare pentru finalul de joc. Jocul a fost plin de momente în care s–au apropiat la un gol, iar victoria nu a fost deloc ușoară, a fost multă muncă și determinare, este de părere antrenorul României. Băieții au concluzionat în urma celor două reprize de joc că Italia nu poate fi tratată cu superficialitate. Una peste alta, suporterii reșițeni s-au comportat exemplar, ceea ce i-a motivat mai tare pe elevii lui Aihan Omer să lupte pe nerăsuflate în cele 60 de minute de joc.

„Sunt bucuros că am făcut un meci bun și publicul a fost extraordinar! Mă bucur că am ales Reșița, am avut o atmosferă într-adevăr de meci decisiv și în jocul echipei s-a văzut. Pentru echipa națională urmează tragerea la sorți, care sperăm ca Cel de sus să ne ajute, să avem și șansă și eu îmi doresc ca jucătorii pe care i-am selecționat  să fie sănătoși, să vină iar cu sufletul deschis la echipa națională, să nu fie accidentați, să joace, să aibă o formă sportivă bună și să am o perioadă mai mare de pregătire, să am mai multe meciuri de verificare, asta e dorința oricărui antrenor, dar din păcate e foarte greu! Vom încerca să facem  tot ce ne stă în putință să aducem din nou România  cât mai sus. Eu cred că nu avem în echipă jucători care să fie supărați, eu îmi cunosc foarte bine jucătorii, îi știu, am discuții cu ei și facem multă pregătire psihologică”, a declarat Aihan Omer, antrenorul echipei naționale.

Fără doar și poate, antrenorul Italiei a admis faptul că românii au făcut un joc de calitate sub ochii publicului reșițean. „În primul rând vreau să felicit echipa României. La acest moment, ei sunt mult mai buni decât noi. Au o calitate mai ridicată și au mai multă putere fizică decât echipa noastră. Am avut multe probleme. Foarte mulți jucători români au jucat în Europa, iar campionatul din România este mult mai competitiv decât campionatul Italiei. Noi avem mulți jucători tineri pentru că am început un nou proiect și am fost ghinioniști când am căzut cu România pentru această etapă, pentru că jucătorii noștri nu sunt de nivelul celor din echipa națională a României, calitatea lor nu este pentru această etapă și sunt sigur că echipa română va merge mai departe, să-și demonstreze valoarea la campionatul european, nu în această etapă de calificare. Sunt foarte multe diferențe între echipa noastră și echipa României. România a jucat 100 la sută sau chiar mai mult, jucătorii români nu au fost satisfăcuți de meciul din Italia și au vrut să o facă mai bine, a declarat  antrenorul Italiei, Fabrizio Ghedin, în cadrul conferinței de presă care a avut loc în urma meciului.

La finalul partidei, Filiala Caraș-Severin a Academiei Olimpice i-a înmânat o plachetă lui Aihan Omer, în semn de respect pentru întreaga sa activitate de antrenor.