Victor Ponta: “Sunt mândru că sunt gugulan”

Liderii USL din Caraş-Severin s-au arătat extrem de optimişti la întâlnirea din Casa de Cultură a Sindicatelor cu simpatizanţii social democraţi, întâlnire prilejuită de revenirea lui Mihai Stepanescu în PSD şi anunţarea acetuia ca viitor candidat la Primăria Reşiţa şi vizita preşedintelui partidului, Victor Ponta.   

 

Preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, preşedinţii PNL Caraş-Severin şi al Organizaţiei Reşiţa, Marcel Vela şi Ioan Popa, sau Mihai Stepanescu, proaspăt revenit în rândurile social democraţilor, cu toţii i-au asigurat pe Victor Ponta şi senatorul Ilie Sârbu de victoria zdrobitoare a USL-ului în Caraş-Severin. “O să fim pe primul loc în România, şi PSD-ul, şi PNL-ul şi USL-ul”, a spus Vela. “Vom câştiga cu 80 la sută”, a promis şi Mocioalcă.

Mihai Stepanescu a ţinut să-şi justifice în faţa simpatizanţilor decizia de a reveni în PSD. “Este un moment special de a fi astăzi împreună, pentru că situaţia politică, administrativă o impune. Motivele deciziei mele sunt puţine. În primul rând m-am gândit că aş putea fi mai aproape de cetăţenii care au avut încredere în mine acum patru ani şi nu numai. Am promis, m-am ţinut de cuvânt, am candidat independent. Un alt motiv este acel principiu al onoarei. Eu am promis că rămân patru ani independent şi am rămas. Am promis acum un an că nu voi trece la nimeni, iar dacă voi trece, acela va fi PSD. Am avut foarte multe întâlniri cu liderii partidelor de opoziţie şi de la putere, dar mi-am respectat principiile şi promisiunile şi nu-mi pare rău”, a spus primarul Reşiţei şi viitor candidat pentru un nou mandat, de data aceasta nu ca independent, ci sub sigla USL.

 

 

Preşedintele PSD a aflat cu această ocazie de la Marcel Vela că, fiind căsătorit cu Daciana Sârbu, se poate numi şi el gugulan. “Sunt mândru că aşa, prin alianţă, sunt gugulan. Mă bucur că sunt preşedinte la PSD şi pot să fiu gugulan, dacă eram la PDL trebuia să fiu gogoman. Am făcut o alegere bună şi la fel a făcut şi Mihai Stepanescu”, a spus Ponta.

 

“Nu există decât o singură soluţie pentru a câştiga alegerile. Dacă stăm separaţi, Băsescu are această putere extraordinară de a ne despărţi, de a ne aţâţa, de a ne minţi pe fiecare în parte şi de a ne stârni orgolii şi ambiţii din care doar el câştigă. Singura soluţie este să fim uniţi”, Victor Ponta, preşedinte PSD