Victor Ponta se întoarce în Caraș-Severin. Ce localități țintește liderul Pro România?

După mai bine de două decenii, un fost premier al României vine să cunoască problemele cu care se confruntă locuitorii din întreaga Clisură a Dunării. Dar nu numai!

În contextul alegerilor europarlamentare din 26 mai, președintele Pro România, Victor Ponta, se va afla, miercuri, 15 mai, la Sala de Evenimente – Alex Moldova Nouă, cu scopul de a afla cele mai arzătoare probleme din zonă, inclusiv să găsească modalități de rezolvare a acestora.

Motivul pentru care Victor Ponta a ales să viziteze orașul de la malul Dunării este scos în evidență de Sorin Simescu, președintele coordonator Pro România Caraș-Severin, care declară pentru expressdebanat.ro: „În ultimii ani, niciun politician de marcă nu a mai venit în Clisura Dunării să vadă care sunt problemele de acolo. În plus, cei care vin, vin la Reșița și pleacă la Timișoara. Din același motiv vom efectua și o vizită la Bocșa, unde, iarăși, nu prea merge nimeni”.

Totodată, Simescu subliniază că „va exista și o vizită la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă pentru a vedea, împreună cu Corina Crețu, dacă se poate interveni acolo pe fonduri europene”.

Președintele coordonator Pro România Caraș-Severin aduce în discuție inclusiv colaborarea dintre Corina Crețu și actuala conducere a Primăriei Moldova Nouă pe tema proiectelor care necesită să fie promovate la Bruxelles: „Ne dorim, împreună cu actuala conducere a administrației publice locale, de ce nu, să facem niște proiecte, chiar și până la alegerile locale, proiecte pe care Corina Crețu, împreună cu europarlamentarii noștri, să le promoveze la Bruxelles”.

Datorită faptului că următoarea oprire, după Moldova Nouă, va avea loc în localitatea Berzasca, Victor Ponta împreună cu Daniel Constantin, fost ministru al Mediului, se vor opri și la iazul Boșneag-extindere, acolo unde urmează să aibă loc o discuție pe tema poluării transfrontaliere, anunță Sorin Simescu.

UPDATE, ora 11.20

Liderul Pro România, fostul vicepremier al României, Victor Ponta, își va începe vizita pe care o are programată mâine, în Caraș-Severin, la Primăria Bocșa. La ora 11.30, acesta se va întâlni cu membrii și simpatizanții Pro România la Cinematograful „Dacia”, din Reșița. Turul de forță se va încheia pe malul Dunării, în sala de festivități „Alex” din Moldova Nouă. La toate aceste acțiuni, Victor Ponta va răspunde inclusiv întrebărilor jurnaliștilor.

banner 970 x 250