Viceprimarul Tabără, după ce Rusia a atacat Ucraina: Chiar dacă suntem de cealaltă parte a cortinei, vor apărea efecte negative

untitled design set 970x90 px

Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, atrage atenția asupra faptului că efectele negative ale conflictului dintre Rusia și Ucraina se vor simți și în România. „Proximitatea Rusiei la granița României a fost toxică mereu și așa va fi și de acum încolo. Orice motiv ar invoca Putin și statul rus, nu justifică pierderi de vieți omenești într-un război a cărei miză nu este clară”, a precizat Tabără.

Faptul că Rusia s-a aflat mereu atât de aproape de granițele României este un lucru toxic, semnalează Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, în contextul în care Putin a atacat Ucraina, în această dimineață.

Am crescut cu poveștile despre război ale bunicului meu… a fost până în Munții Tatra. Frații lui luptaseră și pe frontul de est. Acum, războiul e început la granițele țării noastre. Proximitatea Rusiei la granițele României a fost toxică mereu și așa va fi și de acum încolo. Imperialismul rusesc continuator al expansionismului comunist și țarist au fost de rău augur pentru români. Putin condamnă extinderea NATO și potențiala agresiune a vestului care îi amenință țara. Atât că NATO nu este Ucraina, cât despre comparația cu amenințarea nazistă vă recomand să citiți ce anume a însemnat acum 83 ani Pactul Ribbentrop – Molotov, a cărui consecință imediată a fost că Hitler și Stalin au împărțit Polonia. Tot atunci, sovieticii au avut clar în cap extinderea sferei de influență pe zona de est cu efecte cât se poate de negative pentru România”, a declarat Cosmin Tabără.

Liberalul atrage atenția asupra faptului că România va fi afectată de războiul din Ucraina, astfel că solicită ca țara noastră să ia decizii ferme și cât mai rapide.

Condamn în mod clar agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. Orice motiv ar invoca Putin și statul rus nu justifică pierderi de vieți omenești într-un război a cărei miză nu este clară. Mă întreb ce va urma după agresiunea Ucrainei? Chiar daca suntem de cealaltă parte a cortinei, efectele negative din punct de vedere economic și al calității vieții nu vor întârzia să apară. Deja avem criza energetică indusa de zdrăngănitul armelor, ce va urma acum? Mai mult decât oricând, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și echilibru, de fermitate în decizii, iar implicarea factorului politic decident este obligatorie, iar reacția trebuie să fie fără semne de șovăială”, a precizat viceprimarul Timișoarei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/