Viceprimarul Tabără, despre TM2023: „Din acest titlu nu este cazul să facem o dispută politică”

festival of lights

Timișoara a intrat în anul Capitalei Culturale Europene. Așadar, Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, a ținut să transmită un mesaj, având în vedere importanța acestui proiect. „Din acest titlu nu este cazul să facem o dispută politică. (…) E momentul să arătăm că suntem un oraș cultural, universitar, cu cetățeni educați, toleranți și faini”, a afirmat Tabără.

Timișoara a intrat în anul în care va deține titlul de Capitală Culturală Europeană. În aceste condiții, Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, a transmis un mesaj în care vorbește despre importanța acestui titlu și a făcut apel la politicieni să nu intre în dispute.

Am intrat în anul 2023, un an ”altfel” pentru Timișoara, cu o semnificație aparte și cu rezonanță în întreaga lume. Timișoara a intrat în anul în care este ”Capitală a Culturii Europene”, un titlu important pentru istoria și viitorul nostru. Este o provocare pentru administrația actuală a orașului de pe Bega, a Consiliului Județean Timiș, a instituțiilor de cultură, pentru cele patru mari universități și pentru fiecare timișorean în parte. Din acest titlu, nu este cazul să facem o dispută politică. Ce a fost de discutat s-a discutat și s-a creat linia de bază a evenimentelor culturale ce vor împodobi Timișoara în anul 2023. Este momentul în care să arătăm că politicienii se pot uni în jurul intereselor timișorenilor, să depunem cu toții eforturi pentru a dovedi că spiritul Timișoarei izbândește. Titlul de Capitală Culturală Europeană nu aparține unei persoane fizice sau politice, ci este al orașului Timișoara, al tuturor cetățenilor ei”, a afirmat Cosmin Tabără.

Viceprimarul PNL al Timișoarei a mai precizat că nu trebuie uitat efortul celor care s-au implicat în obținerea acestui titlu important și că acum este nevoie de canalizarea energiei astfel încât proiectul să fie unul de succes.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Merită amintit efortul administrațiilor anterioare pentru obținerea acestui titlu, a reprezentanților Asociației Timișoara Capitală Europeană, coordonați de Simona Neumann, a oamenilor de cultură, a celor din presă, a oamenilor de afaceri și a tuturor celor care au susținut acest proiect. Un proiect pe care noi, cei din administrația locală, avem obligația de a-l materializa cum se cuvine, pentru ca străduința comună a timișorenilor să fie un beneficiu care să dăinuie peste ani. Sigur, putem spune că mai erau multe de făcut, multe de îndreptat. Energia dezbaterilor referitoare la acest titlu trebuie canalizată spre implicarea absolută comună a tuturor. Felicit pe toți cei implicați în reușita acestui proiect. E momentul să arătăm că suntem un oraș cultural, universitar cu cetățeni educați, toleranți și faini. Vivat Timișoara”, a adăugat Cosmin Tabără.

Foto: Festival of Lights

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/