Vicepreședintele Popovici îl desființează pe fostul ministru Vosganian: A clocit idei năstrușnice!

expressdebanat.ro

Ionuț Popovici a șters pe jos cu parlamentarul ALDE, fost ministru al Economiei în două rânduri, Varujan Vosganian, despre care crede că și-a pierdut mințile!

Vicele Consiliului Județean Caraș-Severin a subliniat într-un comentariu ironic ce a putut „să debiteze” Vosganian: „Fiecare ou mâncat de la găină din curte «văduveşte» bugetul de cincizeci de bani! La fel în ce privește roșiile din brazdele de acasă, magiunul din prunii din grădină, săpunul din grăsimile adunate peste an, pulovărele tricotate din lâna oilor de la stână etc. etc”.

Afirmațiile fostului ministru, actualmente parlamentar ALDE, au fost luate peste picior de mai toată lumea. Ionuț Popovici, lider PMP, partener cu PSD-ALDE în Caraș-Severin, n-a ratat nici el ocazia de a-l ironiza pe Vosganian: „Serios? Bună măsură de redresare a economiei naționale venită din partea unui fost ministru, actual parlamentar al unuia dintre partidele aflate la guvernare. Probabil urmează să acuze de evaziune fiscală crescătorii de găini, bunicile noastre, agricultorii și, de ce nu, ciobanii..”

Și vicepreședintele nu s-a oprit aici. A ținut să demonstreze că, atunci când a fost mic, l-a citit din scoarță-n scoarță pe Ion Creangă. „Problema cu semidocţii (în acest caz vorbim despre economie) e că se axează doar pe părţi ale operei unui mare scriitor. Ion Creangă a scris «Punguţa cu doi bani», dar a scris şi «Prostia omenească». Dacă ne inspirăm numai dintr-una, cădem în cealaltă… Cum poţi să impozitezi oul din agricultura de subzistenţă, în drumul său din coteţ spre tigaie? Să facem un referendum al ouălor! Dar acest lucru înseamnă să le numeri cu atenţie! Am avut doar experienţe proaste la acest capitol. Un fost ministru înfierează autoconsumul clocind idei năstruşnice, deşi a cam stat degeaba pe ouă, de două ori chiar, la cârma Economiei. Punguţa cu «50 de bani» ar fi rezultatul obligativităţii, că şi aşa prea-amărâtul de ţăran ajunge să-şi vândă ouăle ca să le recumpere din supermarket de dragul «bugetului văduvit»!”, a mai comentat Popovici.