Viaţa sfinţilor – tema dezbătută de copiii Centrului de Tineret „Sfânta Varvara” din Moldova Nouă, cu ocazia împlinirii a cinci ani de activitate

În zilele noastre, alegerea modelelor de urmat reprezintă o adevărată provocare, în special pentru tinerii care încearcă să își facă un rost în viață. Cu scopul de a-i deconecta de la boomul informatic, unde non-valorile uzurpă locul adevăratelor modele, preotul Ion Nedelcu, coordonator al Centrului de Tineret „Sfânta Varvara” din orașul de la Dunăre, a ținut să organizeze, cu ocazia împlinirii a cinci ani de activitate, un atelier a cărui tematică s-a conturat în jurul vieții sfinților, subiectul abordat în cadrul întâlnirii fiind valabil pentru fiecare persoană, indiferent de vârstă.

„Într-adevăr, anul acesta, Centrul de Tineret «Sfânta Varvara» Moldova Nouă a sărbătorit cinci ani de la înființare. Ne bucurăm că, inclusiv, în aceste momente atipice pentru omenire ne-am putut întâlni, sigur, respectând toate măsurile igienico-sanitare, în ideea de a-i mulțimi lui Dumnezeu pentru tot ce am reușit să realizăm. Pentru că în fiecare an, la ceas aniversar, organizăm diverse activități prin intermediul cărora dezbatem diverse teme, anul acesta ne-am concentrat pe viața sfinților – modul de viață al acestora fiind unul demn de urmat de către toți oamenii, nu doar de către tineri. În cadrul atelierului am încercat să le arătăm copiilor ce înseamnă adevăratele valori, fără vedetisme și fără tot ceea ce întâlnim astăzi în media. A fost, zic eu, o activitate într-adevăr interesantă și cu folos, fapt care mă face să cred că mi-am îndeplinit scopul.”, a explicat preotul paroh al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Moldova Nouă.

Actualmente, Centrul de Tineret „Sfânta Varvara” din orașul aparținător Clisurii Dunării numără aproximativ 30 de membri, cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani, activitățile întreprinse desfășurându-se cu un număr limitat de participanți, totul pentru a preîntâmpina răspândirea COVID-19.

leader board 728 x 90 px