Vești bune pentru timișoreni! În 2023 nu vor plăti taxe și impozite mai mari

Vești bune pentru timișoreni! Primăria anunță că taxele și impozitele locale pentru 2023 vor fi păstrate la același nivel ca anul acesta. Instituția organizează și o dezbatere publică pe marginea proiectului de hotărâre care prevede cuantumul dărilor pentru anul viitor.

Primăria Timișoara informează că păstrează taxele și impozitele locale pentru 2023 la același nivel ca anul acesta. Proiectul de hotărâre de consiliu local a fost publicat pe site-ul instituției și este disponibil pentru consultare. Mai mult, cei interesați sunt așteptați, joi, 22 decembrie, de la ora 13.00, la o dezbatere publică, care va avea loc atât în sala de consiliu a primăriei, cât și online.

Principalele taxe locale pe care le colectează Primăria Timișoara sunt impozitele pe clădiri, terenuri și autovehicule. Proiectul pentru taxele locale prevede indexarea acestora în conformitate cu codul fiscal, respectiv cu inflația aferentă anului 2021 de 5,1%. Impozitele pe clădiri vor fi la același nivel. În același timp, în proiect sunt incluse și toate scutirile acordate de la bugetul local, precum și scutirile pentru persoane cu venituri mici, asociații care prestează servicii sociale, scutiri pentru persoanele care și-au reabilitat termic imobilul ș.a”, a transmis Primăria Timișoara.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat integral AICI! Timișorenii pot trimite propuneri, opinii și sugestii pentru dezbaterea publică prin email la adresa camelia.crisan@primariatm.ro. Acestea pot fi trimise până joi, la ora 12.00.