Vestea începutului de an: Moldomin Moldova Nouă – cumpărată de turci!

Reînvie SC Moldomin Moldova Nouă SA, companie aflată de zece ani în procedură de lichidare judiciară? Compania a fost adjudecată de firma turcească Eti Bakir, în urma licitației organizate de firma lichidatoare, RTZ & Partners.

Potrivit celor de la cursdeguvernare.ro, la licitația de la începutul lunii martie s-a prezentat un singur ofertant. Pe lângă activele propriu-zise, au fost scoase la vânzare portul industrial și un teren de 106.316 metri pătrați.

Eti Bakir este cea mai cunoscută companie minieră din Turcia, fiind parte a Grupului Cenigiz Holding, iar în trecut a mai fost interesată de o asociere cu Moldomin și Cupru Min, însă totul a rămas doar la faza de intenție.

Rezervele de cupru ale companiei, concentrate în zona Moldova Nouă, sunt estimate la circa 200 de milioane de tone, ceea ce ar însemna circa 30% din rezervele naționale, potrivit datelor făcute cunoscute de-a lungul celor 10 ani de când durează istoria lichidării companiei.

Potrivit sursei citate, licența de exploatare a zăcământului de cupru Moldomin este valabilă până în data de 14 mai 2022.