Vestea începutului de an: Moldomin Moldova Nouă – cumpărată de turci!

Reînvie SC Moldomin Moldova Nouă SA, companie aflată de zece ani în procedură de lichidare judiciară? Compania a fost adjudecată de firma turcească Eti Bakir, în urma licitației organizate de firma lichidatoare, RTZ & Partners.

Potrivit celor de la cursdeguvernare.ro, la licitația de la începutul lunii martie s-a prezentat un singur ofertant. Pe lângă activele propriu-zise, au fost scoase la vânzare portul industrial și un teren de 106.316 metri pătrați.

Eti Bakir este cea mai cunoscută companie minieră din Turcia, fiind parte a Grupului Cenigiz Holding, iar în trecut a mai fost interesată de o asociere cu Moldomin și Cupru Min, însă totul a rămas doar la faza de intenție.

leader board 728 x 90 px

Rezervele de cupru ale companiei, concentrate în zona Moldova Nouă, sunt estimate la circa 200 de milioane de tone, ceea ce ar însemna circa 30% din rezervele naționale, potrivit datelor făcute cunoscute de-a lungul celor 10 ani de când durează istoria lichidării companiei.

Potrivit sursei citate, licența de exploatare a zăcământului de cupru Moldomin este valabilă până în data de 14 mai 2022.