Verdictul deputatului Pirtea: „Timișoara se află într-o criză financiară fără precedent”

pirtea

Într-o reacție la criza pe care o parcurge societatea de termoficare Colterm – care a scăzut temperatura de furnizare a agentului termic -, parlamentarul liberal Marilen Pirtea vorbește despre criza financiară fără precedent cu care se confruntă Timișoara și incapacitatea primăriei de a găsi soluții imediate pentru ca timișorenii, spitalele și școlile din oraș să nu mai fie în frig. 

Începutul anului îi găsește pe timișoreni, școlile, grădinițele și spitalele racordate la Colterm în frig, constată și deputatul liberal Marilen Pirtea, după ce compania a redus în ultima săptămână temperatura de plecare a apei calde din punctele termice la 40 de grade.

CITEȘTE ȘI: 15 grade în sălile de clasă, la Timișoara. Copiii și profesorii suferă de frig din cauza crizei de la Colterm

„Timișoara se află într-o criză financiară fără precedent și cu o municipalitate ce nu reușește să găsească soluții imediate, astfel că asistăm cu nemulțumire și chiar revoltă la degringolada societății de termoficare, aflată în subordinea Primăriei Timişoara. (…) În spitalele pediatrice se află mulți copii în convalescență după Covid-19, care au nevoie de căldură. Dascălii din școli au susținut orele în sistem online, în ultimele zile, de teama îmbolnăvirii, deși nu există un protocol special pentru trecerea activităților în online, în situațiile legate de temperaturi. Într-o situație limită, de o gravitate extremă, se află zecile de pacienţi diagnosticaţi cu cancer, internaţi în Clinica de Oncologie de la Timişoara, nevoiţi să stea în frig, în saloane unde temperatura este sub 10 grade. Sunt situații datorate incapacității administrative a celor din Primăria Timișoara și din societatea Colterm, care reverberează la nivelul întregii comunități.”, a spus deputatul Marilen Pirtea.

Faptul că au existat pacienți care s-au externat la cerere din cauza frigului, fără să facă tratamentul, spune parlamentarul, este o „situație inimaginabilă pentru un oraș ca Timișoara, centru universitar și motor al dezvoltării inovative, reprezentativ pentru vestul țării.”

„Primăria Timișoara și Colterm trebuie să avanseze soluții realiste, aplicabile imediat, pentru deblocarea sistemului de încălzire centralizată a orașului, cât încă nu s-a depășit un prag critic și nu s-au înregistrat consecințe iremediabile pentru sănătatea și viața timișorenilor.”, concluzionează Pirtea.

CITEȘTE ȘI: Frig și în Clinica de Cardiologie ASCAR a Spitalului Municipal. Singura soluție: relocarea în alt spațiu

banner 970 x 250