Venituri duble! Asistente medicale la lucru în Germania, în timp ce erau pontate la serviciu, la spitalul din Lugoj

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Spitalul municipal din Lugoj a înregistrat în ultima perioadă o serie de probleme legate de modul în care personalul medical își desfășoară activitatea. Mai precis, unele asistente medicale au plecat la lucru în Germania, în timp ce erau pontate la serviciu.

O practică mai puțin obișnuită a fost descoperită de către primarul Lugojului în cadrul spitalului municipal, acolo unde unele asistente medicale erau plecate la muncă în Germania, dar figurau și își luau leafa ca fiind prezente la serviciu, la spital.

„O asistentă de la spital își luase, teoretic, concediu de odihnă, practic nu, și a plecat la muncă în Germania. Am sunat-o și am rugat-o să vină a doua zi la mine și mi-a spus că nu poate să vină, că este în Germania, la lucru. Nu avea cererea de concediu înregistrată la spital, ci era lăsată la șefa dânsei, și în cazul în care cineva se sesiza, doar atunci ar fi înregistrat-o. Realitatea este că a doua zi a revenit în țară și m-a sunat că poate să vină la mine. I-am spus că nu mai este necesar, că am dovedit ce voiam să dovedesc.”, a explicat primarul Claudiu Buciu.

Acesta a mai afirmat că acest sistem de lucru era implementat de multă vreme în unitatea medicală lugojeană. „Am înțeles că era o practică în spital. Sper să nu mai existe această practică, în care unele asistente plecau, pe rând, la muncă în Germania pentru a-și rotunji veniturile, iar colegele le țineau locul, pentru că nici nu doreau să își strice concediul de odihnă cu aceste plecări în Germania. Se înlocuiau pe rând și făceau unele și treaba altora în cadrul spitalului. Ele nu figurau în concediu la spital, dar erau plecate în străinătate.”, a mai spus Buciu.

Conducerea primăriei a solicitat managerului spitalului lugojean să ia toate măsurile necesare pentru ca astfel de situații să nu se repete.