Vela deblochează modernizarea aeroportului din Caransebeș! Ministrul Grindeanu nu mai poate întârzia cu banii!

marcel vela are solutia pentru redeschiderea aeroportului din caransebes

Marcel Vela a eliminat și ultimul posibil obstacol în calea modernizării Aeroportului Banat Caransebeș și îi forțează mâna ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să semneze contractual de finanțare!

Senatorul Vela a dezvăluit pentru Express de Banat că i-a oferit primarului Felix Borcean, cu ocazia împăcării celor doi, varianta deschiderii aeroportului din municipiu pentru curse aeriene civile de pasageri. Parlamentarul cunoaște în detaliu proiectele depuse spre finanțare de omul de afaceri Gabriel Olariu, cel care dă o altă perspectivă aeroportului și, odată cu el, întregului județ. El intuiește că finanțarea întârzie să vină de la Ministerul Transporturilor doar pentru că Romeo Dunca ar putea puncta foarte bine din punct de vedere electoral, poate chiar decisiv în contextul alegerilor de anul viitor. Și pentru ca președintele Dunca să nu fie un eventual obstacol în calea modernizării Banat Airport Caransebeș, Vela i-a propus lui Borcean să lucreze împreună, ca atunci când erau în aceeași echipă.

„Ne-am întâlnit, e adevărat, așa cum v-am mai spus. Vă repet și că nu am făcut politică la acea întâlnire, am evitat subiectele politice. Am discutat în schimb despre ce putem face ca partide pentru Caransebeș. I-am spus atunci lui Felix ce putem face împreună pentru aeroport. I-am spus că, în 2015, în decembrie, în calitate de primar, am inițiat o Hotărâre de Consiliu Local prin care am cerut transferul aeroportului de la Consiliul Județean la Consiliul Local Caransebeș. Bebe Iova era atunci la Consiliul Județean, Sorin Frunzăverde era bolnav. Nu ni l-a dat, nu l-a lăsat vărul său, Iosif Armaș. Ăsta a și fost motivul pentru care eu nu l-am pus în 2016 pe Bebe Iova candidat la Primăria Caransebeș. Am văzut că e încurcat cu Armaș și că nu iubește Caransebeșul.”, a declarat senatorul Vela pentru expressdebanat.ro.

Lui Felix Borcean i-a cerut să ia hotărârea respectivă, să vorbească apoi cu Ioan Crina, liderul Grupului PSD din Consiliul Județean, să voteze alături de consilierii PNL trecerea aeroportului în proprietatea Municipiului Caransebeș. Evident, în aceleași condiții, cu același concesionar.

1000x200 dacus 02

„Am vorbit cu Romeo Dunca și cu Gabriel Olariu dacă sunt se acord să treacă aeroportul de la Consiliul Județean la Primăria Caransebeș. Mai trebuie ca Felix să facă demersurile, să refacă solicitarea în baza hotărârii din 2015 sau să o actualizeze. Consilierii locali din Caransebeș o vor vota. Pe mine nu mă deranjează că punctează Grindeanu și cu Borcean, important e să se dezvolte aeroportul și Caransebeșul! I-am spus lui Felix că el e pesedit, Grindeanu, la fel, să deschidă aeroportul că poate acum nu-l deschide pe motiv că e Dunca președinte și se ceartă el cu PSD-ul!”, a detaliat Marcel Vela.

Omul de afaceri Gabriel Olariu are un proiect de aproape 100 de milioane de euro depus spre finanțare la Ministerul Transporturilor. Prevede în primul rând amenajarea unei piste noi, care să permită aterizarea aeronavelor companiilor de linie. Ministrul Grindeanu promisese sprijin pentru ca aeroportul din Caransebeș să devină operațional. Deocamdată nu se vede nimic la orizont!

publicitate si promovare online banner maxagro