„Vecinul meu, eroul meu”: o nouă campanie a mulțumirii la Timișoara

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii demarează o campanie despre micile gesturi de solidaritate care au făcut diferența în pandemie. Astfel, oamenii sunt încurajați să trimită scurte filmulețe în care să le mulțumească vecinilor care s-au implicat în comunitate în aceste ultime luni de izolare socială. 

„Vecinul meu, eroul meu” este un proiect online al recunoștinței, prin care timișorenii sunt invitați să le mulțumească vecinilor-eroi care au dovedit solidaritate și empatie în contextul izolării la domiciliu. Fie că este vorba despre cei care și-au ajutat vecinii cumpărându-le alimente sau medicamente, cei care s-au asigurat că scara de bloc este igienizată sau cei care au oferit asistență medicală la domiciliu, toți sunt eroii necunoscuți ai acestor zile.

„Este un proiect prin care ne dorim să continuăm metafora luminii, așa cum este definită și prin sloganul asociației «Luminează orașul prin tine». Astfel, dacă în luna aprilie, Asociația Timișoara 2021 i-a îndemnat pe locuitorii orașului să iasă cu lumini la ferestrele sau balcoanele caselor lor, în semn de solidaritate cu medicii care luptă cu virusul COVID-19, precum şi ca un mesaj de încredere şi curaj pentru românii care stau acasă, prin proiectul «Vecinul meu, eroul meu» ne dorim să evidențiem lumina interioară a fiecăruia dintre noi, a oamenilor care au făcut fapte bune fără să le-o ceară cineva sau să aștepte vreo răsplată. Vrem să le oferim șansa de a primi mulțumirile întregii comunități, pentru că și ei sunt eroii zilelor noastre”, afirmă Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021.

Campania se va desfășura în perioada 12 – 29 mai. Timișorenii pot trimite filmulețele de mulțumire pentru vecinii lor până în data de 26 mai 2020, pe pagina de Facebook a Asociației Timișoara 2021 sau pe adresa contact@timisoara2021.ro. La finalul campaniei, va fi realizat un colaj din clipurile video primite, material ce va fi publicat pe pagina de Facebook a Asociației pe data de 29 mai, de Ziua Europeană a Vecinilor.