Vechi și nou! Breslașii lugojeni și-au ales președintele pentru un mandat de cinci ani

Corporația Meseriașilor din Lugoj a optat, la 25 de ani de la reînființare, pentru continuitate și păstrarea tradiției, realegându-l în fruntea obştei pe actualul președinte, Vasile Belinţan. Alegerile se țin o dată la patru ani, iar votul a fost unanim.

În total, corporația are 168 de membri și se conduce și acum după vechile statute din anul 1884. Din comitetul de conducere reales fac parte Vasile Belințan, actualul președinte, ing. Romeo Petculescu și ing. Ioan Roșu, vicepreședinți, Petru Ianculescu, președintele Asociației Apicultorilor „Nicolae Grand – Banat” și Maria Mezinca, secretar. La aceste alegeri, a fost cooptată în comitetul de conducere și profesoara Flavia Rosana Căprariu, președinta Asociației „Fusion of Arts”.

Deschiderea către tineri este, în viziunea lui Vasile Belințan, esențială pentru viitorul breslelor lugojene. „Alegerile din acest an sunt speciale, în condițiile în care Corporația Meseriașilor din Lugoj împlinește un sfert de veac de la reînființare”, a spus fostul și actualul președinte, Vasile Belințan.

Au luat cuvântul deputatul Sorin Stragea, membru de onoare al Corporației, Rudolf Trost şi Alexandru Jilac, decanii de vârstă ai meseriaşilor lugojeni, membri ai breslei presei.

La final, Vasile Belinţan a exprimat dorința ca breslele lugojene să fie în pas cu vremurile, dar să se ghideze mereu după deviza: „meseria, brăţară de aur”.