Vara marilor transformări. Timișoara Saracens a transferat o jumătate de echipă!

Echipa de rugby Timișoara Saracens a adus foarte multe nume noi în pauza competițională. Nu mai puțin de opt jucători noi au semnat cu clubul bănățean și tot la fel de mulți jucători au plecat. 

Timișoara a transferat de la echipe precum Baia Mare, Steaua sau CSM București, după cum urmează:  Bidzina Samkharazde, mijlocaș la grămadă, internațional georgian de 35 de ani, trecut de la Walsall RUFC, Locomotive Tbilisi (Georgia), Farul, Timișoara, în perioada 2012-2013, și Baia Mare; Ionel Melinte, rugbyst de 23 de ani ce poate juca uvertură sau fundaș, trecut pe la Cleopatra Mamaia și Steaua, jucător important al naționalei de rugby în 7; Damian Strătilă, nr. 8 de 23 de ani, trecut pe la LPS Constanța și Steaua; Marius Lungu, pilier de 23 de ani, adus tot de la Steaua; Moa Mua Maliepo, centru neozeelandez de 23 de ani, trecut pe la Paramatta (Australia) și CSM București; Vaovasa Hinckley, mijlocaș la deschidere neozeelandez, de 20 de ani, trecut pe la CSM București.

De asemenea, au venit și jucători tineri precum Paul Perici, uvertură de 20 de ani, format la Timișoara, dar care sezonul trecut a jucat la echipa din Arad, sau Gabriel Jipa, uvertură de 19 ani, junior al Stelei, trecut pe la Centrul Național de Excelență de la Cornu și Știința Petroșani. Cei care au plecat sunt Jody Rose, Thomas Whitehurst, Henri Boshoff, Michael Stewart, Mesake Doge, Mădălin Lemnaru și Samuel Mariș. „Am început antrenamentele de săptămâna trecută. Sunt bucuros de cum se prezintă băieții. Am făcut multe antrenamente fizice, am alergat, am dat teste cu ei. Avem jucători cu experiență, dar și unii care revin”, a declarat antrenorul Sosene Anesi.

După un sezon terminat pe locul 4, managerul echipei, Attila Brosovszki, spune că intenția e ca Timișoara să redevină campioană, iar lista de transferuri rămâne deschisă. „Ne-am axat pe jucători tineri, plus o «tânără» speranță care revine la Timișoara după ce a avut câțiva ani de carieră la Baia Mare. Vom încerca să îmbinăm tinerețea cu experiența și să revenim acolo unde Timișoara a fost obișnuită, să joace finale, să le câștige și să revină cu trofeele acasă. Dacă se va rezolva Ronațul așa cum ni s-a spus, nu vom mai avea niciun meci pe «Dan Păltinișanu», vom avea toate meciurile acasă”, a precizat Attila Brosovszki.

Sezonul va începe cu partidele de Cupa României, programate în data de 10 august.