Vara aceasta se pune piatra de temelie a unei noi creșe în cartierul Govândari!

Vești bune pentru părinți, după ce Ministerul Dezvoltării a anunțat că a fost semnat contractul de execuție pentru construirea a încă șapte creșe moderne și eficientizate energetic, a căror valoare totală este de 99.325.306 de lei. Una dintre acestea va fi ridicată la Reșița, de Compania Națională de Investiții.

În ultima perioadă, Ministerul Dezvoltării semnează pe bandă rulantă contracte de finanțare și de execuție pentru construirea la nivel național de creșe noi și moderne cu facilități multiple. După ce săptămâna trecută s-a aprobat finanțarea pentru construirea la Moldova Nouă a unei creșe medii, cu o capacitate de 70 de locuri, joi, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat că a fost semnat și contractul de execuție pentru construirea unei creșe mici la Reșița, pentru 40 de copii.

Creșa va fi ridicată în zona Intim, în proximitatea Grădiniței cu Program Prelungit „Riki-Priki”, acolo unde administrația locală a identificat o suprafață de teren de 2.500 de metri pătrați, care corespunde cerințelor celor de la Compania Națională de Investiții. Potrivit proiectului, viitoarea creșă va avea patru grupe, a câte zece copii, iar de construcția propriu-zisă se va ocupa Compania Națională de Investiții. La final, obiectivul va fi predat, la cheie, Primăriei Reșița.

„În zilele următoare se va semna contractul cu constructorul și așteptăm să fim contactați de acesta pentru a le veni în sprijin cu tot ce ține de noi. Va fi un proiect tip al CNI de creșă mică, cu patru grupe, pe un teren de 2.500 mp și cu o suprafață construită de 1.245 mp.”, ne-a declarat Marius Bădescu, directorul Direcției de Creșe, instituție aflată în subordinea Consiliului Local Reșița.

În prezent, la Reșița, există trei creșe, cu un număr total de 120 de locuri: cinci de grupă mare și una de grupă mijlocie și 63 de dosare în așteptare, cu mențiunea că, din septembrie, aproximativ 50 de copii vor merge la grădiniță. „Intenționăm să mai deschidem o grupă mijlocie în zona Moroasa/Centru pentru a acoperi în totalitate numărul de cereri pentru anul școlar 2022 – 2023.”, a mai precizat Marius Bădescu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/