Valeria Schelean: „Statul pe margine și arătatul cu degetul nu vor mișca România înainte!”

Valeria Schelean e dezamăgită de atitudinea manifestată de Eugen Cismăneanțu, primarul PMP al Bocșei, precum și de tonul critic al acestuia la adresa deputatului PNL, cel mai activ parlamentar cărășean în mandatul care se încheie în decembrie.

Liberala spune că dezamăgirea pe care o trăiește vine din faptul că Cismăneanțu ar fi înțeles să se implice în campania electorală într-o manieră care nu-i face cinste. Nici lui, nici oamenilor din Bocșa pe care spune că-i reprezintă. Afirmația mea referitoare la implementarea programului guvernamental «Masă caldă în școală», program pilot în care a fost inclusă și o școală din Bocșa, a fost răstălmăcită și folosită drept pretext pentru atacuri la persoană care nu sunt demne nici de un edil local, nici de un bărbat”, a declarat Valeria Schelean.

Deputatul PNL îi aduce la cunoștință primarului din Bocșa că Ordonanța de Urgență a Guvernului referitoare la Programul “Masă caldă în școală” a fost emisă pe data de 1 noiembrie și că la nivelul Executivului a fost constituit un grup de lucru inter-ministerial, din care face parte inclusiv Ministerul Educației, ce urmează să stabilească cum va fi implementat programul respectiv. Totodată îl informează că normele de aplicare despre care acesta a vorbit în intervențiile sale critice trebuie să fie gata până pe 1 decembrie.

Îi mai aduc la cunoștință că Școala nr.2 din Bocșa este cuprinsă pe lista unităților pilot beneficiare, fiind una din cele 50 de școli din întreaga Românie în care se aplică această primă etapă a progamului. Nu este bine și nu este un motiv de mândrie că un program guvernamental din pachetul anti-sărăcie este necesar a fi aplicat în județul nostru, dar este bine că măcar se întâmplă ceva pozitiv pentru niște oameni, copii în speța de față, care au nevoie de ajutor. Eu nu spun că sărăcia din Bocșa sau din județul Caraș-Severin are o culoare politică, spun doar că orice măsură reală care vine în ajutorul oamenilor este binevenită”, a mai spus Valeria Schelean.

Parlamentarul de Caraș-Severin îi mai aduce la cunoștință lui Cismăneanțu că toate aceste lucruri se datorează și Premierului Cioloș și grupurilor PNL din Parlamentul României și îi sugerează în același timp să pună mai mult osul la treabă și să comenteze mai puțin. „Dacă domnul primar al Bocșei s-ar zbate puțin mai mult pentru comunitate în sensul de a-și dedica puțin mai multă energie spre a aduce investitori sau fonduri europene care ar permite creșterea nivelului de trai, atunci într-adevăr ar fi îndreptățit să spună că o masă caldă dată pentru câteva sute de elevi este puțin lucru. Cu siguranță că, dacă Bocșa nu ar fi pe harta sărăciei, nici implementarea unui program anti-sărăcie în localitate nu ar fi necesară. Faptul că Bocșa se află într-o zonă defavorizată înseamnă totodată că sunt și multe fonduri europene disponibile, însă pentru a beneficia de această oportunitate îți trebuie viziune și o aplecare spre dezvoltarea comunității locale. Putem să stăm pe margine și să ne plângem mereu de lucrurile care nu sunt făcute, sau putem să ne apreciem când ceva poziv se întâmplă. Diferența între a ne implica pozitiv sau a formula doar insulte este și diferența între a rămâne acolo unde suntem sau a mișca România înainte, a mai declarat Valeria Schelean-Șomfelean, deputat PNL de Caraș-Severin.