Valeria Schelean-Șomfelean: „Democrația nu poate fi amânată! Parlamentul ar rămâne cu atribuții limitate de legiferare!”

În ciuda numărului tot mai mare de infectări cu COVID-19, deputatul PNL argumentează de ce alegerile generale nu pot fi amânate, așa cum și-ar dori și solicită social-democrații.

„Democrația înseamnă alegeri, înseamnă vot. Democrația nu poate fi amânată. Amânarea alegerilor cu câteva luni ar duce automat la o criză constituțională, la perpetuarea unei stări de incertitudine și instabilitate. Din 20 decembrie, mandatul actualului Parlament încetează, iar în caz de amânare a alegerilor acesta ar rămâne în funcție cu atribuții limitate de legiferare: nu poate adopta/modifica legi esențiale, cum sunt cele cu caracter organic”, a explicat parlamentarul liberal.

Mai mult decât atât, amânarea alegerilor pentru luna martie a anului viitor, variantă pentru care tot insistă PSD, nu ar fi deloc una sigură, avertizează Valeria Schelean-Șomfelean. „Actuala situație epidemiologică este îngrijorătoare, dar nu există nicio certitudine că pandemia va lua sfârșit în ianuarie, în februarie sau martie anul viitor, așa cum fals lasă să se înțeleagă cei care susțin amânarea alegerilor. Pe de alta parte, statistica arată că rata de infectare nu a fost legată de organizarea alegerilor locale în luna septembrie. Județele cu cea mai mare prezență la vot au printre cei mai mici indici de infectare”, a subliniat deputatul PNL.