Valeria Schelean: Motivarea oferită de Avocatul Poporului este halucinantă!

Parlamentarul PNL de Caraș-Severin îl trezește din amorțeală pe Victor Ciorbea, care nu reacționează în niciun fel după OUG 7, în ciuda faptului că cei mai mulți dintre procurori și judecători au suspendat activitatea parchetelor și instanțelor și protestează pe treptele palatelor de justiție.

Valeria Schelean sancționează atitudinea incalificabilă a Avocatul Poporului. Protestele fără precedent ale magistraților și demersurile publice ale tuturor instituțiilor din domeniul justiției, care condamnă ferm modificările aduse legilor justiției prin intermediul Ordonanței de urgență nr. 7/2019, spune deputata PNL, nu par a reprezenta motive suficiente pentru a-l determina pe Avocatul Poporului să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la acest act normativ. „Motivarea oferită de Avocatul Poporului pentru lipsa sa de reacție este halucinantă. Susține Avocatul Poporului că n-ar fi fost «oficial» sesizat printr-o petiție și, oricum, nu cunoaște cu exactitate textul normativ cu privire la care ar urma să solicite efectuarea controlului de constituționalitate, întrucât Ordonanța de urgență nr. 7/2019 va suferi modificări. Domnule Ciorbea, în calitatea dvs. de Avocat al Poporului, vă revine obligația de a apăra drepturile și libertățile persoanelor fizice, iar pentru îndeplinirea atribuțiilor dvs. nu aveți nevoie de vreo petiție punctuală din partea vreunui cetățean, ci aveți posibilitatea de a sesiza, din proprie inițiativă, Curtea Constituțională atunci când constați că un act normativ încalcă legea fundamentală!”, îi transmite Valeria Schelean lui Victor Ciorbea.

Parlamentarul de Caraș-Severin mai spune că, dacă Avocatul Poporului nu cunoaște textul normativ ce ar trebui să facă obiectul sesizării, ar putea să facă o simplă lectură a tuturor pozițiilor oficiale exprimate de reprezentanții instanțelor de judecată, de asociațiile profesionale ale magistraților, de instituțiile din domeniul justiției și, cu siguranță, atunci va elucida acest mister.