Valeria Schelean: „Contrele publice dintre Victor Ponta și Traian Băsescu nu mai păcălesc pe nimeni!”

Deputatul PNL de Caraș-Severin, Valeria Schelean, a descifrat jocurile puse la cale de fostul premier și fostul președinte al țării înainte de alegerile parlamentare din luna decembrie.

În culisele scenei politice se fac tot felul de socoteli și negocieri, se încearcă alianțe și se încheie protocoale de colaborare. Toate, pentru maximizarea șanselor de a ajunge la guvernare. Traian Băsescu, cunoscut ca un președinte jucător adevărat, ar putea avea rolul de arbitru, ar putea alege cu cine cine va guverna PMP în următorii patru ani, mai ales după fuziunea cu UNPR.

Parlamentarul PNL Valeria Schelean a comentat pe seama acestui subiect, arătându-se convinsă de un parteneriat ce părea imposibil nu cu mult timp în urmă. „Domnii Ponta și Băsescu au un parteneriat prin care încearcă să obțină suficiente voturi pentru a-și duce partidele în Parlament. Domnul Ponta, încă membru PSD, oferă consultanță pentru PRU și trimite parlamentari social-democrați către un partid extremist. Domnul Băsescu a recunoscut că în 2014 l-a susținut pe Victor Ponta în lupta pe care, din fericire, a pierdut-o în fața candidatului PNL, Klaus Iohannis. Contrele publice dintre Victor Ponta și Traian Băsescu de la RTV nu mai păcălesc pe nimeni. Eu îmi doresc ca, pe 11 decembrie, românii să nu cadă în capcană. Alternativa la PSD și la sistemul său corupt, cu tot felul de partide-balama, poartă un singur nume: PNL!”, a comentat Valeria Schelean.

UPDATE

Prim-vicepreședintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, a ținut să o contrazică pe Valeria Schelean, folosind termeni duri și mai puțin eleganți. „Credeam că până și în politică există o anumită decență și m-aș fi așteptat ca doamnele să aibă această decență, dar se pare că doamna Valeria Schelean nu o are și îmi pare foarte rău. Nu face altceva decât să dezinformeze. Domnul Traian Băsescu și domnul Ponta nu au niciun fel de parteneriat. Partidul Mișcarea Populară are suficientă forță să intre în competiția electorală care urmează și să se confrunte cu oricare partid politic. PMP nu are niciun fel de înțelegere cu absolut nimeni. Va merge în următoarea competiție electorală cu forțele proprii. Știm că PMP a devenit incomod, dar avem suficiente forțe pentru a intra în această competiție singuri și așa va fi!”, a afirmat Popovici.