Condamnat în prima instanță și apoi scăpat cu o condamnare cu suspendare în apel la Înalta Curte de Casație și Justiție, fostul șef al PTF Naidăș a comentat dur, pe contul său de Facebook, la adresa judecătoarei Mariana Ghena, președinta Consiliului Superior al Magistraturii.
Valentin Bărăgan era chiar șeful Punctului de Trecere a Frontierei Naidăș când procurorii și ofițerii anticorupție au descins în vămile din vestul țării și au ridicat vameșii și polițiștii de frontieră cu autobuze și elicoptere. Pe 9 februarie 2011, cinci ofiţeri de poliţie de frontieră, 31 de agenţi, 13 lucrători vamali şi şase contrabandişti de ţigări au fost prinşi în flagrant ori ridicaţi de acasă de ofiţerii DGA şi procurorii anticorupţie pentru constituire ori aderare la un grup infracţional organizat şi luare sau dare de mită, ca urmare a descinderilor procurorilor anticorupţie în Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş. Două elicoptere şi mai multe autobuze duceau poliţiştii de frontieră, vameşii şi contrabandiştii la Bucureşti, pentru a fi audiaţi. O mică parte dintre ei au recunoscut faptele, dar au primit aceeaşi pedeapsă ca şi colegii lor care nu au recunoscut acuzaţiile.
Deși a scăpat cu o condamnare doar cu suspendare, Valentin Bărăgan o critică dur pe contul său de Facebook pe Mariana Ghena, șefa CSM, cea despre care spune că a făcut parte din completul de la Înalta Curte care l-a judecat și care nu a redactat motivarea sentinței la timp, pentru a putea ataca statul român la CEDO. „La începutul anului, ministrul Justiției a propus un proiect de lege privind responsabilitatea magistraților, de care avem nevoie în România. Ar trebui să fie pedepsită exercitarea funcției cu rea credință sau cu gravă neglijență. D-na M. Ghenea, când sancționați completul de la ICCJ pentru întârzierea motivării hotărârii în care au fost condamnați vameșii și polițiștii de la Naidăș???? Sunteți în fruntea CSM, ce dracu!! Ah, uitasem, și d-ta ai făcut parte din complet….. doar nu o să te sancționezi singură, cu mânuța domniei-voastre!!!! Știi, evident, că nici măcar nu te-ai uitat peste dosar și că ma întrebai de ce NU am dat declarație la fond, când, de fapt, declarația era în dosar!!! (dosarul Naidăș). Și încă ceva; cine răspunde pentru tardivitatea introducerii acțiunii la CEDO???? Nu crezi că aveam acest drept pe care l-ați suprimat cu rea-credință???”, a postat Bărăgan.
Motivarea sentințelor este o mare problemă în întreg sistemul judiciar românesc, mai cu seamă la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde, din cauza numărului mare de încărcare cu dosare, spun magistrații, nu pot redacta motivarea sentințelor în termenul legal de 30 de zile, fiind situații când se așteaptă și 1-2 ani pentru a primi motivarea unei sentințe.
A fost scos la licitație contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare termică a clădirii Spitalului Orășenesc Oțelu Roșu. Reprezentanții Spitalului Orășenesc Oțelu Roșu pun la bătaie peste 1,3 milioane...
Parcarea de la Spitalul de Copii Timișoara, 34 de milioane de lei
Peste 120 de deficiențe în apărarea contra incendiilor, descoperite în Timiș
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281