Vaccinurile AstraZeneca din lotul retras au fost administrate și în Caraș-Severin!

Județul Caraș-Severin este unul dintre cele în care a fost administrat serul AstraZeneca din lotul ABV 2856, cel pe care Italia a decis să îl retragă după ce în cazul unor persoane imunizate s-au semnalat complicații tromboembolice (cheaguri de sânge la nivelul venelor). Din această seară, și România a oprit administrarea dozelor din lotul suspect. 

77.049 de români au fost vaccinați cu lotul ABV 2856 de la AstraZeneca, cel pe care Italia a decis astăzi să îl retragă după ce persoane vaccinate au făcut complicații serioase după administrarea serului.

Primele doze din acest lot au ajuns și în Caraș-Severin în 15 februarie, potrivit informațiilor transmise în această seară de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Atunci s-au deschis și două centre de vaccinare în care s-a administrat acest ser: sala de sport de la Școala Gimnazială „Mihai Peia” Reșița și sala de sport a Colegiului Economic al Banatului Montan Reșița. În total, în Caraș-Severin au ajuns 1.500 de doze de ser produs de AstraZeneca.

leader board 728 x 90 px

În România mai există acum 4.257 de doze de vaccin din lotul ABV 2856. Ele au fost carantinate și nu vor mai fi administrate persoanelor programate la vaccinare. Potrivit CNCAV, acestea nu se regăsesc în Caraș-Severin. Vaccinarea cu serul produs de compania britanică va continua în țară cu doze din alte loturi.

Mai există un lot suspect de la AstraZeneca: ABV 5300. Acesta a fost retras de Austria, după ce persoane imunizate acolo au dezvoltat aceleași complicații. Oficialii români susțin că din acest lot nu au ajuns vaccinuri în țara noastră.