Vaccinul fără antivacciniști! Se distribuie dozele pentru imunizarea antigripală în zona Lugoj-Făget

vaccinare (3)

Pandemia de coronavirus nu înlătură pericolul reprezentat de gripa sezonieră. Pentru a nu risca o dublă epidemie, de gripă și de COVID-19, este importantă prevenția. Unul dintre mijloacele cele mai eficiente pentru a evita îmbolnăvirea și apariția cazurilor grave este vaccinarea.

Zilele trecute, Direcția de Sănătate Publică Timiș a recepționat o nouă tranșă de vaccin antigripal de tip tetravalent în cantitate de 8.319 doze. Aceasta urmează să fie distribuită, în zilele următoare, către medicii de familie, în vederea vaccinării cu prioritate a persoanelor cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, bătrâni şi gravide. Până la această dată, Direcția de Sănătate Publică Timiș a mai distribuit un număr de 6.240 doze destinate exclusiv pentru vaccinarea copiilor atât la nivelul cabinetelor medicilor de familie cât și în instituțiile de ocrotire socială, 4.159 doze destinate personalului medical din Unitățile Spitalicești, Unități primiri Urgențe, secțiile și compartimentele de terapie intensivă și boli infecțioase, precum și angajaților Serviciului Județean de Ambulanță Timiș și alte 6.238 doze către medicii de familie pentru imunizarea categoriilor vulnerabile.

Pentru zona Lugoj-Făget, dozele de vaccin se distribuie la punctul de lucru fix al Direcției de Sănătate Publică din Lugoj, strada Gheorghe Doja, nr. 37. De aici, dozele se ridică de către medicii de familie.

leader board 728 x 90 px

„Au fost trimise în octombrie 180 de doze pentru copiii cu boli cronice, iar acum trimitem o primă tranșă de 2.460 de doze pentru cabinetele medicilor de familie, pentru grupele de risc și 679 de doze pentru cămine de copii și vârstnici. În funcție de tranșele care vor veni și de solicitările medicilor, se vor trimite alte tranșe către întreg teritoriul”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

Specialiștii spun că vaccinul antigripal poate fi făcut în același timp cu vaccinul anti-COVID-19, în brațe diferite. Vaccinul anti-COVID-19 nu protejează și împotriva gripei, așa că serul antigripal este în continuare necesar persoanelor vulnerabile.