Vaccinarea anti-Covid la copiii mici, în Timiș: „Este dezamăgitor”

centru vacc copii

380 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani au fost până acum vaccinați anti-Covid în centrele de imunizare deschise pe raza județului Timiș. Medicii spun că rezultatele campaniei care a debutat în urmă cu două săptămâni sunt dezamăgitoare, motiv pentru care vor demara acțiuni suplimentare de informare. 

Datele oficiale ale Direcției de Sănătate Publică Timiș arată că, pe raza județului, din 26 ianuarie (când a început vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani) și până acum au fost imunizați 380 de micuți. Puțini, sunt de părere medicii, dacă ne raportăm la numărul centrelor deschise aici: două în Timișoara și alte 5 în județ.

„Calculând o medie pe zile, acest număr este dezamăgitor și adresabilitatea este, se pare, extrem de scăzută. Pentru acest lucru, la inițiativa inspectorului general și a mea am avut două întâlniri cu directorii de școli, mediate de Zoom, care să încerce să îi informeze, să știe că suntem o echipă de medici care putem să discutăm cu cei care au neîncredere sau întrebări legate de vaccin. Sperăm că în zilele următoare ni se vor adresa și putem spulbera aceste neîncrederi, cel mai des hrănite de social media care are un grup antivaccinist mai puternic decât grupul de informare și decât site-ul ministerului de resort.”, a declarat medicul Mihai Gafencu de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În Timiș au fost deschise din 26 ianuarie 7 centre de imunizare anti-Covid pentru copiii mici. Două sunt la Timișoara (Casa Tineretului și Spitalul de Copii), restul în Dumbrăvița, Lugoj, Sânnicolau Mare, Gătaia și Jimbolia.

Potrivit DSP Timiș, în ceea ce privește vaccinarea la grupa de vârstă 12-18 ani, în centrele din județ s-au imunizat până acum 9.123 de copii cu doza 1; 663 au și doza 3.

banner 970 x 250