Vacanța e pe terminate la ASU Politehnica! Cosmin Petruescu muncește de zor la transferuri!

Fotbaliștii de la ASU Politehnica își savurează ultimele zile de vacanță, deoarece marți vor face vizita medicală, iar miercuri, va avea loc primul antrenament al noului sezon. Transferurile sunt în toi, la fel ca și negocierile pentru a menține jucătorii care au dat satisfacție sezonul trecut. Ultimii veniți provin chiar de la concitadine: Adrian Ungureanu și Mario Contra.

După Sabin Lupu sau tinerii Dragoș Coroiu, Răzvan Pițigoi și Adrian Lazăr, ASU l-a adus pe jucătorul de 29 de ani, Adrian Ungureanu, ce poate juca coordonator sau mijlocaș stânga. A mai jucat la Politehnica, în primăvara lui 2017, când a fost împrumutat. În cariera sa a trecut pe la LPS Banatul, BC Golf Timișoara, Alto Gradimento Albina, Viitorul Sânandrei, Viitorul Constanţa (cu care a promovat în liga secundă), Prahova Tomşani, Fortuna Brazi, CS Ineu, Fortuna Poiana Câmpina, Nuova Mama Mia Becicherecu Mic și Ripensia. „Ungureanu este un jucător pe care îl ştim bine, cu certe calităţi. El a avut probleme medicale, care au şi recidivat, dar acum este recuperat”, ne-a precizat despre noul transfer antrenorul Cosmin Petruescu.

Dacă Ungureanu vine de la Ripensia, unde și-a terminat contractul, de la ACS Poli vine Mario Contra. Portarul este născut în 1999 și mai are contract cu clubul ce l-a format două sezoane. La ASU va fi împrumutat un sezon. Contra va mai fi eligibil U19 încă un sezon. Deocamdată, Petruescu spune că nu vor mai veni alți jucători sub comanda sa de la concitadină. „Mario Contra este un portar tânăr, care ne va ajuta. Nu ştiu dacă vom mai lua jucători de la ACS, majoritatea de acolo au oferte de la Liga I”, a spus antrenorul.

LA ASU Poli se mai poartă discuții pentru a păstra unii dintre jucătorii ce veniseră sub formă de împrumut. „Vrem să ne facem un lot echilibrat pe posturi, pentru acest sezon de Liga 2 care va fi de un nivel cert superior sezonului încheiat. Încercăm să aducem jucători pe posturile unde am avut jucători împrumutaţi. Suntem în discuţii momentan cu unii dintre aceştia, să mai rămână”, a mai explicat Petruescu. În sezonul trecut, au fost împărumutați  Rareş Murariu, Raul Vidrăsan, Alin Manea, Mihai Ene, Octavian Ursu și Cristian Ene.