Vacanța a luat sfârșit pentru aproape 4.000 de elevi din Caraș-Severin

Elevii din anii terminali s-au întors de astăzi la cursuri. În Caraș-Severin sunt în această situație aproape 4.000 de elevi care au reluat orele online. 

Potrivit deciziei Ministerului Educației, pentru clasele terminale structura anului şcolar nu poate suferi niciun fel de modificare. Astfel, elevii care vor susține Evaluarea Națională sau Bacalaureatul au avut vacanţă de primăvară între 2 aprilie și 11 aprilie pentru sărbătorile pascale catolice şi vor mai avea între 30 aprilie și 9 mai pentru sărbătorile pascale ortodoxe. În intervalul 12 aprilie – 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activităţile didactice.

La nivelul județului Caraș-Severin este vorba despre 3.887 elevi din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a dintr-un total de 36.300. Lor li se adaugă și cei 397 de preșcolari ai căror părinți au solicitat participarea la cursuri.

CITEȘTE ȘI: A venit vacanța, dar nu pentru toată lumea! 400 de preșcolari din Caraș-Severin merg în continuare la cursuri

Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, conform calendarelor deja aprobate şi cunoscute: 22 – 25 iunie (Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a) şi 28 iunie – 1 iulie (probele scrise ale examenului de Bacalaureat). Probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de către Ministerul Educaţiei.

Vacanța de primăvară pentru ceilalți elevi se va încheia în data de 4 mai.