V-ați săturat de mușcăturile de țânțari? Începe dezinsecția aeriană, la Timișoara

1000x100 (5)

Vremea caldă aduce cu sine și apariția zburătoarelor deranjante, care generează starea de disconfort a cetățenilor. Primăria Municipiului Timișoara intră în acțiune și începe procesul de dezinsecție a orașului!

Primăria Municipiului Timişoara aduce la cunoștință faptul că, începând cu data de 13 iunie, se vor executa servicii de dezinsecție aeriană pe domeniul public al Municipiului Timișoara.

Substanţa utilizată pentru efectuarea serviciilor de dezinsecţie este K’Othrine Profi EC 250, substanţa activă Deltamethrin. În acest sens, crescătorii de albine sunt rugaţi să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire. În caz contrar, Primăria Municipiului Timişoara şi SC CORAL IMPEX sunt absolvite de orice responsabilitate.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Substanţele fac parte din grupele Xn şi Xi de toxicitate şi sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, toţi cetăţenii municipiului sunt rugați să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.

De asemenea, se vor aplica amenzi cuprinse între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 la 2.500 de lei pentru persoanele juridice, următoarele fapte fiind sancționate contravenţional:

  • neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor;
  • neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci), etc;
  • neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie, odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu;
  • neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi; executarea unor lucrări  de dezinsecţie sau aplicarea de pe iunisticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie şi deratizare va fi prelungită.

banner 970 x 250