UVT, în topul primelor 500 de universități ale lumii, pe domeniul Fizică

uvt

UVT este prezentă şi în acest an în topul realizat de Universitatea Jiao Tong Shanghai din China cu domeniul Fizică, regăsindu-se în top 401-500 la nivel mondial. Ediția 2022 a ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects a realizat ierarhizarea a mai mult de 1.800 de universităţi, din 96 de ţări din lume, grupând performanța universităților în 54 de domenii de știință distincte.

Clasificarea ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects (ARWU), dezvoltată de Universitatea Jiao Tong Shanghai din China, a fost publicată pentru prima oară în 2009 şi este una dintre cele mai bine cotate la nivel internaţional, fiind, alături de clasamentul general, un punct de referinţă în strategiile unor universităţi care doresc să fie actori de nivel internaţional în mediul academic. ARWU publică un clasament universitar global, cunoscut pentru obiectivitate, transparență și consecvență, fiind unul dintre cele 9 rankinguri recunoscute oficial și de Ministerul Educației Naționale, prin includerea rezultatelor sale în metarankingul național.

„Inovarea și avansul cunoașterii în societatea contemporană se află în directă corelație cu cercetarea, care este prioritizată în universitățile ce țin la statutul de actori de nivel internaţional în mediul academic. Poziționarea UVT în topul primelor 500 de universități ale lumii, conform rankingului ShanghaiRanking’s pe domeniul Fizică, este un rezultat spectaculos, care ne ambiționează și ne motivează pentru urmărirea excelenței, în mai multe domenii ale științelor.”, a declarat rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Informaţii suplimentare pot fi regăsite aici.

1000 x 100 gif logiscool