UVT Agroland Timișoara a aruncat prosopul! „Federaţia Română de Volei este condusă de doi impostori“!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

UVT Agroland Timișoara își închide porțile, iar Divizia A1 de volei feminin rămâne cu opt echipe. Clubul privat își încetează activitatea atât în ceea ce privește echipa de senioare, cât și cea de junioare. Finanțatorul Horia Cardoș spune că a luat decizia din cauza conflictului cu Federația Română de Volei.

Cardoș spune că firma sa nu avea probleme și nici nu l-au deranjat rezultatele din teren. „Așa cum am avertizat din vară, clubul nostru se află sub asediul conducerii Federației Române de Volei, deoarece am început să spunem lucrurilor pe nume. Iată că la jumătatea sezonului regular, am hotărât să nu mai continuăm această luptă, fiindcă, din păcate, voleiul se îndreaptă, din cauza domnilor Vișan și Cotoanță, spre o fundătură. Nu mai vrem să facem parte din acest fenomen. Nu este nici vina sportivilor, nici a celor din staff. Sunt oameni minunați, i-am cunoscut pe mulți dintre ei. Vina o poartă exclusiv câțiva oameni care conduc destinele acestei federații de foarte mult timp. Dacă ne uităm la numărul de echipe din prima ligă, atât la feminin, cât și la masculin, dacă ne uităm la numărul de echipe de juniori, cadeți și speranțe, vom realiza că voleiul involuează în România, deși în Europa și în lume lucrurile se îndreaptă într-o direcție opusă. Adică voleiul se dezvoltă, numărul de jucători crește. Din păcate, în România, din cauza celor două persoane menționate, așa cum am spus și în vară, lucrurile merg într-o direcție greșită”, a declarat finanțatorul echipei.

CSM Lugoj ar putea specula momentul

Jucătoarele mai făceau antrenamente săptămâna aceasta. Miercuri seara li s-a comunicat însă să își caute echipe. Multe dintre ele deja o și fac intens. Nu ar fi exclus ca anumite jucătoare să ajungă la cealaltă prim-divizonară din Timiș, CSM Lugoj. Agroland era pe locul 5, de play-off și cupe europene. Lugojul era pe 7, dar automat, va urca pe locul 6. „Timp de cinci ani am investit, și spun că am investit, nu că am cheltuit, bani cu mult drag și cu speranța că putem face ceva semnificativ pentru voleiul din România. Avem jucătoare pe care le-am crescut și care au ajuns în lotul naționalei de senioare, au jucat într-o cupă europeană. Sunt convins că își vor găsi echipe care să le pună în valoarea potențialul. Mă încearcă o mare dezamăgire. Nu am început acest proiect ca să ne oprim după cinci ani. Însă, așa cum am zis, Federația Română de Volei este condusă în momentul de față de doi impostori, care pur și simplu duc acest fenomen spre prăpastie”, a punctat Cardoș.

Închide clubul, susține fostul antrenor

Putem spune că finanțatorul va muri practic cu antrenorul Bogdan Paul de gât. Tehnicianul fusese suspendat opt luni de către federație, iar ulterior, a deschis un proces în instanțele din Timișoara împotriva forului. Finanțatorul și Bogdan Paul au făcut o serie de declararații foarte critice la adresa conducerii federației. Niciodată nimeni nu a explicat ce gesturi făcute de antrenor la meciurile din deplasare din primăvară i-au adus pedeapsa.

untitled design set 970x90 px

Horia Cardoș rămâne alături de antrenor. „În ceea ce privește aspectele juridice ale relației dintre clubul nostru, Federație și antrenorul nostru Bogdan Paul, eu sper ca în procesul care va urma, Bogdan Paul să își dovedească nevinovăția și să ceară daune persoanelor care practic i-au întrerupt cariera, într-un moment în care lucrurile mergeau foarte bine, atât pentru el, cât și pentru clubul nostru. Ceea ce am spus în mai multe rânduri, public sau în discuții private, domnii Vișan și Cotoanță au niște probleme mari, pentru care vor plăti. Au făcut ilegalități pentru care există dovezi. Urmează ca organele statului să cerceteze și să se pronunțe”, a spus Cardoș despre Paul.

Cardoș nu mai vrea să investească în sport

Finanțatorul timișorean spune că nu crede să mai investească în sport. „Am primit foarte multe mesaje, prin care mi se cerea să nu întrerup acest proiect. Este o decizie pe care am luat-o alături de familie. Ca să nu existe speculații, din punct de vedere al afacerilor, în 2018 Agroland a avut cel mai bun an din istorie. Cauza pentru care oprim aici activitatea clubului nu este legată de bani. Și nici de partea sportivă. Chiar fără antrenor, echipa este la câteva puncte de podium. După o perioadă mai puțin fastă, jucătoarele și-au revenit și au urcat pe locul 5. Sunt mulțumit de ce au realizat în acest sezon, atât ele, cât și staff-ul tehnic, și nu am motive să mă plâng. Nu cred că voi reveni în sport în România. Condițiile sunt extrem de vitrege. Știm că infrastructura din Timișoara este practic inexistentă și că nu permite dezvoltarea proiectelor sportive, chiar dacă există finanțare, așa cum a fost în cazul clubului nostru. În general, în România, cred eu, sportul nu este susținut, finanțat la nivelul la care ar trebui să o facă o națiune modernă, care are grijă de sănătatea și viitorul copiilor țării”, a conchis Cardoș.

Sursă foto: volei-timisoara.ro

banner td untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/