USR face scandal pe drumul de mare viteză Caransebeș – Lugoj!

Drum expres Domasnea Caransebes

Sorin Grindeanu, ministrul PSD al Transporturilor, e acuzat de USR că „a devenit campionul absolut al proiectelor reziliate și anulate”!

„Ministrul PSD a decis să anuleze încă o licitație pe drumul de mare viteză Craiova – Lugoj. În 2021 Cătălin Drulă a lansat licitația pentru proiectarea drumului rapid Craiova – Lugoj, o legătură rapidă și sigură între Oltenia și Banat. A fost primul pas concret în 30 de ani pentru acest proiect major pentru România. Anul trecut, Sorin Grindeanu a anulat ilegal acea licitație (decizie definitivă în justiție) și lansat în primăvara anului 2022 altă licitație, cu argumentul că scurtează termenele. În loc să scurteze termene, ministrul Sorin Grindeanu a blocat tot proiectul”, potrivit unui comunicat de presă.

USR adaugă că ministrul PSD „a început procedura de anulare și pentru a doua licitație pe sectorul dintre Caransebeș și Lugoj, după ce nu a fost în stare să semneze contractul de proiectare cu firma câștigătoare”.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Astăzi se putea lucra din plin pe contractul de proiectare lansat de Cătălin Drulă. Dar Sorin Grindeanu s-a opus. În loc de asta, reia totul de la început pe ultimul sector. Asta înseamnă să îți bați joc de olteni și de bănățeni, de banul public și de șansa șoferilor de a scăpa de traseul lent și criminal de pe DN6″, spune Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

publicitate si promovare online banner maxagro