USL, front comun pentru alegeri cu militarii

Copreşedinţii USL Caraş-Severin au semnat ieri un protocol de sprijin reciproc cu militarii din cadrul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Evenimentul a avut loc la sediul filialei judeţene a PSD şi a fost catalogat de toţi cei prezenţi ca fiind un pas important pentru câştigarea alegerilor.

La iniţiativa liberalilor, reprezentanţii celor trei formaţiuni politice ale uniunii au oficializat ieri colaborarea cu militarii filialelor judeţene ale SCMD. Protocolul a fost semnat de liderii partidelor din USL, Marcel Vela, Ion Mocioalcă şi Ion Ţundrea, pe de o parte, şi doi lideri de sindicat, lt. Marius Frăţilă şi cms-şef Marin Buţiu, de cealaltă parte. „Ne dorim în primul rând să dăm jos PDL-ul de la guvernare pentru că nici militarii, nici celelalte categorii sociale nu mai suportă umilinţa. În momentul în care vom avea pârghiile necesare, veţi beneficia de sprijinul nostru, pentru că statul nu va mai fi doar un spectator, ci se va implica în susţinerea celor pe care îi reprezintă”, a spus Ion Mocioalcă, preşedintele PSD Caraş-Severin.

La rândul său, şi Marcel Vela a subliniat importanţa momentului şi i-a asigurat pe militari că, odată instalată la putere, USL va face toate demersurile pentru recâştigarea drepturilor care li se cuvin şi care le-au fost luate în mod abuziv. „Actuala guvernare care, în mod paradoxal, are la cârmă un militar, nu apreciază această categorie socio-profesională. Ceea ce facem astăzi este o uniune politică, prin care trebuie să schimbăm ceva, e un gest de respect şi de recunoaştere faţă de cei care au semnat cu sânge jurământul pentru ţară, dar şi unul de încredere pentru tinerii care vor să îmbrace uniforma militară”, a afirmat acesta.

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate numără 200 de membri în judeţ, care vor aduce USL-ului tot atâtea voturi la alegerile din toamnă. „După semnarea acestui protocol vom deveni camarazi, în sensul pe care îl înţelegem noi, adică angajamentul de a face ceva împreună. Dorim să fim alături de dumneavoastră pentru că sunteţi singura formaţiune care mai poate opri genocidul împotriva poporului român”, a declarat lt. Marius Frăţilă, unul dintre liderii de sindicat ai militarilor.