Urmele lui Frunzăverde s-au șters în totalitate din PNL. Înlocuit cu Buşoi, pentru relaţia cu PPE!

explo 1000x200

Intrat cu vervă în PNL în anul 2012, Sorin Frunzăverde a primit cadou de la Crin Antonescu, preşedintele de atunci al partidului, funcţia de vicepreşedinte pentru relaţii internaţionale, căci la acea vreme PNL încă mai făcea parte din ALDE.

După intrarea lui Frunzăverde la liberali, aceştia au luat decizia ca, la nivelul Parlamentului European, să părăsească grupul politic „Alianţa Liberalilor şi Democraţilor Europeni” pentru a se înscrie în grupul „Partidul Popularilor Europeni”, grup la care se afiliaseră deja UDMR, PNŢCD şi PD-L. A urmat conferinţa de alegeri a PNL, iar Sorin Frunzăverde a fost propus şi ales ca vicepreşedinte pentru relaţia cu PPE.

După suspendarea liderului de la Palatul Administrativ, ca urmare a trimiterii sale în judecată în dosarul instrumentat de către DNA, acest rol de legătură al PNL cu PPE a rămas liber.

Zilele acestea, liberalii au decis să umple şi acest gol lăsat de Sorin Frunzăverde şi l-au numit pe Cristian Buşoi ca reprezentant pentru relaţia cu PPE.

stroe„Dat fiind că domnul Buşoi a ieşit din cursa pentru Capitală, s-a decis ca acesta să preia această prerogativă, un fel de ofiţer pentru relaţii internaţionale cu Partidul Popular European”, ne-a transmis Ionuţ Stroe (FOTO), purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal.

Practic, la această oră, în PNL nu mai există nici cea mai mică urmă a faptului că Sorin Frunzăverde ar fi fost membru de partid, deşi, în 2014, fusese la un pas de a fi numit de către liberali ministru de interne în Guvernul Ponta.

banner 970 x 250