Urmărit penal pentru 110 kilograme de peşte

Poliţiştii de frontieră continuă acţiunile în zona Moldova Nouă pentru a stopa activităţile ilegale ale pescarilor. Un bărbat a ajuns pe mâna oamenilor legii după ce a fost prins cu trei saci plini cu peşte în portbagajul maşinii.

Poliţiştii de frontieră din cadrul sectoarelor Moldova Veche şi Berzasca au desfăşurat în această dimineaţă o acţiune în zona Dunării. În jurul orei 5.40, oamenii legii au oprit la control o maşină care se îndrepta dinspre Berzasca spre Moldova Veche. „La controlul efectuat, poliţiştii de frontieră au legitimat la volanul maşinii pe Ionel N., în vârstă de 49 ani, cu domiciliul în judeţul Caraş. Acesta transporta în portbagajul maşinii trei saci din plastic în care se afla o cantitate considerabilă de peşte din specia crap”, a precizat Alina Tănăsescu, purtător de cuvânt al STPF Caraş-Severin.

Bărbatul nu deţinea acte de provenienţă pentru cele nu mai puţin de 110 kilograme de peşte pe care le transporta, în valoare de peste 1.100 de lei. „Toată cantitatea de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, iar persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infraţiunii de transport fără documente legale a peştelui”, a mai spus Alina Tănăsescu.