URMĂRIT GENERAL. A falsificat 50.000 de dolari şi fuge de puşcărie!

explo 1000x200

Bulgarul care a falsificat aproape perfect bancnote de 100 de dolari şi le-a plasat prin intermediul unor tineri în Caransebeş, Târgu Jiu şi Orăştie se sustrage executării pedepsei şi e urmărit naţional şi international.

Yacov Stefanov Yanko le-a vândut lui Ianăş Iacobici şi Cristian Rămigă bancnote contrafăcute, pe care cei doi le-au plasat la mai multe case de schimb. Bulgarul a fost găsit vinovat pentru comiterea infracţiunilor de constituire, aderare, sprijinire a unui grup infracţional organizat, în forma continuată, punere în circulaţie de monedă falsă străină, în formă continuată, fals şi uz de fals. Yanko a primit cinci ani de puşcărie cu executare, dar de ceva vreme se face nevăzut, motiv pentru care a fost dat în urmărire naţională şi internaţională.
,,După plasarea valutei contrafăcute, numitul Ianăş Iacobici a plătit un procent de 30 la sută din valoarea valutei primite, bani pe care i-a trimis în Bulgaria cetăţeanului Yanko Stefanov, utilizând serviciul Western Union”, au reţinut procurorii DIICOT.