UPT poate oferi soluții de eficientizare energetică

eficienta energetica in constructii

Universitatea Politehnica Timișoara s-a atestat ca „Societate Prestatoare de Servicii Energetice pentru Localități”.  Astfel, specialiștii universității vor putea oferi consultanță pentru eficiență energetică.

La Centrul de Conferințe UPT a fost lansată oferta universității către potențialii beneficiari, cu participarea domnului Cristian Ilie, director al Direcției de Eficiență Energetică din Ministerul Energiei. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale și județene din zona de vest a țării.

În deschiderea evenimentului, rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a mulțumit participanților care au răspuns invitației UPT, subliniind că instituția pe care o conduce e un partener de încredere nu doar pentru mediul economic, ci și pentru administrație oferind, prin expertiza pe care o are, partea de consultanță, atât în ceea ce privește componenta științifică, cât și atragerea de resurse și managementul proiectelor, aceasta înscriindu-se în linia pe care a adoptat-o de deschidere și mai puternică spre societate și binele comunității.

Oferta Universității Politehnica Timișoara ca societate prestatoare de servicii energetice în domeniul managementului energetic pentru localități a fost prezentată de prof.dr.ing. Nicolae Muntean, directorul Centrului de Cercetare „Controlul Conversiei și Stocării Energiei”, care a menționat legislația în domeniu, a abordat studii de caz, a amintit expertiza, specialiștii și dotările de care dispune UPT, dar și experiența în redactarea de proiecte, atragerea finanțărilor naționale și europene, precum și în managementul proiectelor.

1000x100 casa brutarului