UPDATE. Accident sau crimă? Un vânător și-a pierdut viața la Fîrliug!

Trei bărbați din comuna Fîrliug au plecat miercuri seara la vânătoare, ajungând și pe un fond de vânătoare din Visag, județul Timiș. Aici au fost surprinși de către paznicul de vânătoare și, se pare, ar fi început o urmărire ca în filme.

Din păcate, urmărirea s-a încheiat extrem de prost. Cei trei vânători au încercat să se facă nevăzuți cu o mașină de teren, însă au fost implicați într-un accident rutier. Doi dintre pasageri au reușit să scape, dar un al treilea a fost găsit fără suflare lângă autoturismul răsturnat.

Deși în sat lumea vorbește despre o eventuală împușcare a victimei, ag. Alexandra Petrovici, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș ne dă asigurări că nu a fost vorba de focuri de armă și că decesul bărbatului de 31 de ani ar fi survenit în urma accidentului rutier.

Ancheta este coordonată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj.

Sursa foto: Redesteptarea.ro

UPDATE

Ora 14.15

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj s-a înregistrat un dosar de urmărire penală pentru ucidere din culpă și braconaj, oamenii legii având, la acest moment, două variante. „Paznicul de vânătoare declară că ar fi auzit niște împușcături și că, mergând spre acel loc, ar fi văzut trei indivizi cu un autoturism de teren, ar fi plecat în urmărirea lor, dar ar fi găsit doar mașina de teren care s-ar fi răsturnat de mai multe ori. Au fost audiate și celelalte două persoane din autoturismul de teren care declară că erau în trecere prin acea zonă și neagă orice braconaj, dar că la un moment dat ar fi apărut paznicul de vânătoare și s-ar fi speriat de el. Aceștia ar fi fugit cu autoturismul, însă paznicul de vânătoare i-ar fi ajuns și lovit din spate, ceea ce ar fi dus la producerea accidentului”, spune procurorul Dorel Ursulescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj.

În această dimineață procurorii ar fi percheziționat și casele celor trei fîrliugeni, de unde au ridicat armele de vânătoare pentru a fi expertizate dacă s-a tras cu ele. De asemenea, procurorii mai spun că va fi expertizat și autoturismul de teren pentru a se vedea dacă ar fi fost tamponat sau nu. „Nicio persoană nu a fost reținută sau propusă pentru arestare preventivă”, a mai spus procurorul Ursulescu.

UPDATE 2

Ora 17.50

Pentru că familia persoanei decedate susține că bărbatul ar fi fost împușcat în cap am insistat la autorități cu verificarea acestei piste. Agentul principal Alexandra Petrovici, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș, ne-a spus că nu este exclusă ipoteza împușcării, dar nici nu poate fi confirmată, decât de expertize de specialitate și că la IPJ Timiș încă se așteaptă raportul medicului legist.

În fapt se pare că legistul ar fi găsit mici bucăți de metal în craniul victimei dar nu ar fi putut preciza dacă acele bucăți de metal ar putea proveni de la alice de pușcă de vânătoare sau, la fel de bine, ar putea proveni de la autoturismul cu care victima s-a răsutrnat, se pare de mai multe ori la rând.