UNPR, un partid independent, dar prieten cu toată lumea. Gabriel Oprea, întâlnire cu Ion Tabugan și Ion Mocioalcă

UNPR, în plin proces de reorganizare, se aruncă independent în alegerile care urmează, dar liderul Gabriel Oprea nu ascunde relațiile de prietenie pe care le are cu lideri politici din alte partide. Aflat într-o vizită de lucru în Caraș-Severin, Oprea și-a trecut în program și câteva întâlniri cu oameni politici din alte partide.


Echipa Uniunii Naționale pentru Progresul României s-a oprit astăzi la Reșița în periplul său de promovare în perspectiva celor 3 runde de alegeri care vor urma, partidul fiind acum în reorganizare. După Moldova și Ardeal, a venit rândul Banatului să cunoască intențiile partidului condus de Gabriel Oprea. Cunoscut pentru scandalul în care a fost implicat, după ce polițistul motociclist Bogdan Gigină a murit conducând coloana oficială în care se afla Gabriel Oprea, fostul ministru al Afacerilor Interne revine în politică.

„Am revenit în partid la rugămintea colegilor și acum ne reorganizăm. Ca obiectiv strategic, anul viitor, înainte de locale și generale, este să obținem iar peste 10%. În ultimele luni au venit peste 50.000 de membri noi, mulți militari, polițiști. Imnul partidului este «Noi suntem români». Ne unește acest sistem de valori și credem în interesul național al României, chiar dacă a fost luat într-o perioadă în derâdere. Poate ne certăm aici, dar la Bruxelles trebuie să ne unim ca să apărăm interesele României”, a afirmat Gabriel Oprea într-o conferință de presă susținută la Reșița.

Nu se ferește să recunoască oscilația UNPR în cei 9 ani de existență. Partidul a fost când de partea dreptei, când de partea stângii, dar, subliniază Oprea, „nu am trădat pe nimeni”. Acum, după reorganizare, UNPR nu ia în calcul nicio alianță în perspectiva alegerilor europarlamentare, prezidențiale și locale care vor urma, dar asta nu înseamnă că nu s-au menținut relații vechi cu politicieni care acum sunt lideri în alte partide. „Pe Victor Ponta îl cunosc foarte bine, suntem prieteni, e un om serios, un om deștept. Victor Ponta când aude numele meu, să se ridice în picioare, cu ghilimele de rigoare. Nu am vrut să îi iau locul, l-am sprijinit și eu, și UNPR. Mi-am dat demisia deodată cu el din onoare. Deocamdată, noi mergem singuri în toate alegerile. Așa ne-am propus. Niciodată să nu spui niciodată, pot fi posibile și oarecare alianțe după ce ajungem în Parlament. Avem acum o întâlnire informală, l-am invitat și pe domnul Tabugan, și pe domnul Mocioalcă, am niște amici pe aici, prin zonă”.

La europarlamentare, UNPR mizează pe doi vectori de imagine, doi generali din lumea sportului: Ilie Năstase și Anghel Iordănescu, cel de-al doilea fiind prezent astăzi la Reșița. Anghel Iordănescu, fostul selecționer al naționalei României, le cere românilor încredere. „Eu sunt un om care are încredere în oameni. Cred că toți trebuie să avem încredere în oameni. Să aveți încredere și în sportivi, chiar dacă e Ilie Năstase, chiar dacă e Anghel Iordănescu. Eu vă asigur că dacă electoratul va decide ca noi să mergem în Parlamentul European, ne vom face datoria față de țară, așa cum ne-am făcut datoria față de ea ca sportivi. Ne vom bate pentru toate proiectele care vor avantaja țara noastră”, a dat asigurări „Tata Puiu”.

Lista UNPR pentru alegerile europarlamentare este deschisă de Gabriel Oprea, care însă nu intenționează să plece la Bruxelles. „Eu m-am pus primul pe listă pentru că am zis că sunt comandant și așa e corect”, spune Oprea. După Oprea, lista continuă cu fostul sportiv Ilie Năstase, Anghel Iordănescu, Luminiţa Adam şi europarlamentarul Claudiu Ciprian Tănăsescu.

banner 970 x 250