UNPR mizează pe atragerea fondurilor europene

Dacă vor câştiga alegerile în Caraş-Severin, progresiştii vor pune accentul pe proiectele finanţate din fonduri europene. Cel puţin asta susţine deputatul Ion Tabugan, preşedintele UNPR Caraş-Severin şi vicepreşedinte la nivel naţional.

Banii europeni sunt o şansă considerabilă de dezvoltare a comunităţilor locale, astfel că UNPR susţine că, dacă va câştiga alegerile în Caraş-Severin, va pune serios accentul pe atragerea de fonduri europene. “UNPR a oferit încă de la început mai multe soluţii, prin specialiştii noştri, care să ajute la eficientizarea atragerii de fonduri europene de către Ministerul Afacerilor Europene. Din păcate, apelurile preşedintelui Marian Sîrbu, un specialist recunoscut, au rămas fără ecou şi nu am constatat nimic în plus de la înfiinţarea ministerului, în privinţa creşterii gradului de absorbţie“, a spus Ion Tabugan, preşedintele UNPR Caraş-Severin.

În legătură cu creşterea salariilor bugetarilor cu 15 la sută, măsură care ar urma să fie luată de la 1 iunie, vicepreşedintele UNPR afirmat că majorarea este posibilă din punct de vedere al indicatorilor macroeconomici şi trebuie făcută din raţiuni de natură socială. „Există o scădere evidentă a puterii de cumpărare a salariaţilor din sectorul bugetar, iar această reîntregire salarială e binevenită, UNPR o susţine, face parte din agenda noastră politică încă de acum 2 ani”, a declarat preşedintele Organizaţiei Caraş-Severin, deputatul Ion Tabugan. “Nu este o măsură populistă, cu caracter electoral“, a ţinut să sublinieze acesta.

Nu în ultimul rând, deputatul Ion Tabugan a anunţat că “UNPR nu renunţă la proiectul de lege iniţiat de parlamentarii partidului, acela de a taxa averile foarte mari”. Preşedintele UNPR Caraş-Severin afirmă că a solicitat explicit premierului Mihai Ungureanu să se dea un aviz în legătură cu necesitata adoptării legii cât mai repede, pe motiv că aprobarea acesteia ar mări spaţiul fiscal.