Universitatea din Reșița, obligată să-și dubleze numărul de studenți!

Fuziunea Universității „Eftimie Murgu” cu Politehnica din Timișoara ar însemna nu numai dublarea numărului de absolvenți, ci și un grad de încredere ridicat și mai puține eforturi financiare din partea părinților!

Viorel Șerban, rectorul Politehnicii din Timișoara, a prezentat pentru expressdebanat.ro câteva dintre avantajele fuziunii UPT-ului cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița. Avantaje de care s-ar bucura în primul rând mediul de afaceri din oraș, dar și actualii și viitorii studenți. „Actualmente, Reşiţa are în jur de 1.100 de studenţi, între care ingineri foarte puţini. Hunedoara are în jur de 800-900 de studenţi, dar eu cred că Reşiţa ar putea, cu măsuri bine gândite şi nu peste noapte, să dubleze numărul actual. În următorii ani va trebui ca Reşiţa să-şi dubleze numărul de studenţi la Inginerie, este absolut obligatoriu! Iar pe anumite domenii să înregistreze o uşoară creştere, pentru că eu consider că, numai faptul că se va numi Politehnica Timişoara va da o altă încredere părinţilor. În plus, prezenţa copilului în Timişoara le produce o anumită problemă financiară. Politehnica din Timişoara  va avea monitorizarea întregă a ceea ce se întamplă la Reșița și părinții vor avea credinţa că va fi învăţământ de calitate, că absolvenţii vor lua o diplomă cu care nu le va fi ruşine şi cu care vor merge oriunde şi vor obţine tot ceea ce îşi doresc”, a afirmat rectorul Șerban.

Acesta a precizat că absolvenţii Politehnicii Timişoara, aproape 2.000 pe an, sunt angajaţi în medie de peste 90%! „Principala problemă pe care o văd eu, am spus-o poate plastic, dar în termeni mai academici, ar fi să încercăm să stopăm declinul şi să încercăm în primul rând să dăm garanţia cadrelor didactice de la Reșița că, venind la Politehnică, au o şansă de dezvoltare personal. Nu putem face educaţie de calitate fară catre didactice mulţumite, dacă nu există pasiune”, a mai spus rectorul UPT.

 

1000 x 100 gif logiscool