Universitatea din Reşiţa curtează intens mediul de afaceri

„Suntem consecvenţi celor declarate încă de la începutul mandatului şi încercăm să ne deschidem cât de mult se poate spre mediul de afaceri, spre o pregătire nu doar teoretică, ci şi practică”, a explicat rectorul Andrade Bichescu. Acesta anunţase încă de la preluarea mandatului o mai mare şi intensă colaborare cu agenţii economici din judeţ.

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa a programat astăzi o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri din judeţ şi regiune, tocmai pentru a-şi adapta atât oferta educaţională, cât şi modulele de practică cu studenţii la nevoile agenţilor economici.

În sala multimedia a instituţiei de învăţământ superior, conducerea universităţii a ţinut să discute deschis cu reprezentanţii mediului de afaceri interesaţi de colaborări cu universitatea, cu studenţii și cu cei care au un cuvânt de spus în realizarea planurilor educaţionale, a specializărilor şi a ofertei educaţionale, astfel încât aceste firme să-şi poată asigura din timp forţa de muncă calificată care le-ar fi necesară pentru desfăşurarea activităţilor derulate de ei.

În acelaşi registru, compania Autoliv are o altă întâlnire cu studenţii care vor încă de pe acum să îşi asigure un loc de muncă, la momentul absolvirii studiilor. De altfel, Autoliv a lansat şi un concurs pentru studenţi, interactiv, tocmai pentru a-şi putea selecta viitori angajaţi din rândul studenţilor Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa. Compania Autoliv are şi un stand de cercetare chiar în interiorul universităţii, în fosta clădire a Liceului „Alexandru Popp”, unde a închiriat un întreg etaj pentru această activitate.