Universitatea de Vest, scoasă de pe lista focarelor de coronavirus din județul Timiș

Focarul de coronavirus de la Universitatea de Vest a fost declarat oficial stins. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș anunță că sunt monitorizate încă 22 de situații similare.

În total, la UVT au fost depistate cinci cazuri de COVID-19, potrivit DSP Timiș, dar situația a fost ținută sub control. Astfel, nu au mai apărut noi îmbolnăviri și focarul a fost închis.

Pe listă se mai află: Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Timișoara (8 cazuri), Penitenciarul Timișoara (147 de cazuri), Universitatea de Vest (5 cazuri), Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice din Buziaș, cu 14 cazuri pozitive, Spitalul de Psihiatrie Jebel (26 de cazuri), SCM Timișoara (11 persoane), Centrul de Recuperare din Găvojdia (119 cazuri), Centru de Îngrijiri pentru Persoane Vârstnice din Bacova (9 cazuri), OncoHelp Timișoara (39 de cazuri), Club Sportiv Ghiroda (10 cazuri), Centrul de Plasament pentru Copiii cu Dizabilități Recaș (4 cazuri) și Centrul pentru Persoane Vârstnice din Bacova (18 cazuri), Creșa nr.2 Cosânziana din Timișoara (3 cazuri), Centrul pentru Persoane cu Handicap Ciacova (18 cazuri), o firmă de distribuție gaz din Timișoara (5 cazuri) și un cămin pentru persoane vârstnice din Jimbolia (7 cazuri).

leader board 728 x 90 px

De asemenea, sunt monitorizate șapte focare descoperite la Spitalul Județean din Timișoara, dar cadrele medicale au fost depistate în urma unor testări realizate la întoarcerea în tură. Astfel, nicio secție nu este în pericol, iar personalul depistat cu infecție se află în izolare la domiciliu.

Autoritățile au transmis că, în total, au fost diagnosticați cu COVID-19 peste 60 de angajați din cadrul secțiilor: Urologie, ATI, Neurologie, Chirurgie III, Laborator Hematologice, Nefrologie și Politraumatologie.

În ultimele 24 de ore au fost finalizate peste 100 de anchete epidemiologice, iar în desfășurare sunt 22.