Universitatea de Vest, implicată într-un proiect european de cercetare a vulnerabilității umane

mbmr 1000x100

Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un proiect european în valoare de 900.000 de euro pentru a demara, în următorii trei ani, cercetări psihologice în ceea ce privește vulnerabilitatea emoțională.

Universitatea va avea și doi parteneri din Europa în derularea cercetărilor Universitatea Milan-Bicocca (Italia) și Universitatea din Ghent (Belgia).

„Scopul general al proiectului este de crește performanța științifică și capacitatea de management al cercetării din UVT, prin înfrățirea unei echipe de cercetare în psihologie de la UVT, coordonată de prof.univ.dr. Florin Alin Sava, cu două echipe cu performanțe științifice de vârf de la universitățile partenere. Acest lucru vine ca o recunoaștere a performanțelor științifice obținute de cercetătorii timișoreni, interesați să investigheze mecanismele cognitive prin care anumite persoane ajung să manifeste o vulnerabilitate emoțională ridicată.”, spun cei de la UVT.

Muzeul TM

Timp de trei ani, membrii proiectului vor face schimburi de experiență și stagii de formare. Proiectul se derulează până în luna septembrie a anului 2023, iar Universitatea de Vest este lider de proiect. Lansarea proiectului a avut loc online, în prezența reprezentanților de la cele trei universități partenere și a unui reprezentant din partea Comisiei Europene.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/