Universitatea de Vest din Timișoara îi acordă titlul de Doctor Honoris Causa Artis maestrului Cristian Măcelaru

cristian macelaru

Universitatea de Vest din Timișoara organizează în 25 și 26 mai o serie de întâlniri interactive cu studenții dedicate evenimentului „Career Days UVT 2022”. Pe lângă activitățile interactive, în 25 mai va fi acordat titlul de Doctor Honoris Causa Artis maestrului Cristian Măcelaru, ambasador cultural al României în plan internațional, în prezent director muzical al Orchestrei Naționale a Franței și dirijor principal al WDR Sinfonieorchester din Köln.

Evenimentul „Career Days UVT 2022” va fi organizat timp de două zile, în 25 și 26 mai, între orele 9-18, în spațiile centrale din holul mare și holul principal de la etajul întâi al sediului principal UVT.

„După o perioadă îndelungată de limitare a evenimentelor la întâlniri și dialoguri online sau cel mult hibride ne provoacă o deosebită bucurie să anunțăm organizarea unui eveniment la care anticipăm o participare de public deosebit de largă, un cadru de întâlnire directă a studenților cu reprezentanții companiilor și instituțiilor angajatoare din zona de vest. Grație parteneriatelor de lung parcurs, pe care UVT le-a stabilit cu marile companii angajatoare din regiunea de vest, dar și cu reprezentanți ai mediului antreprenorial din comunitatea județului și regiunii noastre, avem acum oportunitatea de a facilita prezentarea a sute de oportunități de carieră, oferite tinerilor studenți și absolvenți ai UVT, unde vor identifica noi șanse pentru definirea lor ca profesioniști, în cadrul proiectelor și echipelor pe care acești angajatori le promovează. Putem spune că în această săptămână, în cele două zile ale carierei, în spațiul acestui eveniment complex ce se desfășoară la UVT, mulți dintre studenții de azi vor descoperi opțiuni atractive pentru viitorul lor profesional și pentru devenirea lor ca lideri ai lumii de mâine.”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

În cadrul evenimentului, studenții și absolvenții UVT se vor întâlni și vor dialoga despre oportunitățile oferite de partenerii UVT, companii multinaționale și antreprenori de succes din zona de vest. Și-au anunțat prezența peste 40 de companii, din diverse domenii precum automotive, business process operation, consultanță fiscală, audit, telecom, itc, servicii, sănătate, dezvoltare software, retail, producție sau servicii financiare.

Pe lângă prezentarea ofertelor de carieră venite din partea companiilor angajatoare sau depunerea de candidaturi din partea studenților și absolvenților, programul mai cuprinde și sesiuni de prezentări și conferințe focalizate asupra domeniilor și specializărilor inteligente pe care angajatorii le deschid tinerilor talentați de la UVT, un număr de 22 de prezentări adresate studenților și absolvenților în format fizic, care se vor desfășura în amfiteatrele de evenimente A01, A11 și Aula Magna „Ioan Curea”.

Înaintea momentului de deschidere oficială a programului zilelor „Career Days UVT 2022”, în 25 mai, începând de la ora 9.10 va avea loc o ceremonie de semnare a Acordului de parteneriat din UVT și Nokia România, una dintre companiile semnificative prezente în zona de vest, alături de care UVT a stabilit un parteneriat strategic, în beneficiul întregii comunități.

Programul zilei de 25 mai 2022 include și momentul în care titlul de Doctor Honoris Causa Artis va fi acordat maestrului Cristian Măcelaru, ambasador cultural al României în plan internațional.

1000 x 100 gif logiscool