Universitatea de Științele Vieții din Timișoara, un nou început de an

deschidere agro (11)
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara a început noul an. La deschidere au participat studenții, cadrele didactice, dar și autorități locale care au venit cu sfaturi pentru tineri.

Încă de la început, conducerea a punctat faptul că universitatea este una internațională. Aici învață studenți din 30 de țări, din aproape toate continentele Lumii.

„Universitatea merge pe trendul acesta al internaționalizării, pentru că ăsta este viitorul pentru educația din România, nu numai din punct de vedere financiar, ci din punct de vedere al imaginii. România a avut potențial în educație și are potențial în educație la nivel european”, a spus rectorul USVT, Cosmin Popescu.

La deschidere au fost prezente și autorități locale și județene. Unii au ales citate celebre pentru a le ura bun venit bobocilor.

„Un citat vine de la Bill Gates, care are un set de 11 sfaturi pe care le-a dat studenților dintr-un colegiu american, unul din sfaturi spune așa: <<Purați-vă frumos cu tocilarii, sunt șanse foarte mari ca în viitor să fie șefii voștri>>”, a fost mesajul prefectului de Timiș, Mihai Ritivoiu.

Liderul Consiliului Județean Timiș a punctat importanța studiilor agronomice într-o lume care se confruntă tot mai mult cu crize alimentare.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

Acum, când vedem că se trâmbițează criza alimentară, tot felul de dificultăți economice și în criză, mâncarea pe masă e cea mai importantă, e bine să cunoști un om care se ocupă cu agricultura. (…) Agricultură fără mediul rural nu se poate”, a declarat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Și viceprimarul Timișoarei a vorbit despre importanța studenților în dezvoltarea unui oraș.

„Resursa cea mai importantă a Timișoarei, mina de aur pe care st Timișoara și de unde în md constant sapă și excavează și își alimentează orașul sunt universitățile. De aici Timișoara scoate, în mod constant, resursa de aur care construiește și zidește acest oraș”, a spus și viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara se numește așa din această vară. A renunțat la cunoscuta titulatură de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/