În județul Timiș nu există unități de învățământ cu latrină, toate au toalete interioare. Însă, din lipsă de spațiu, 108 clase vor învăța în spații modulare.
Conform datelor de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș, în anul școlar 2024 – 2025, 16 unități de învățământ își vor desfășura activitatea în clădiri noi sau construcții de extindere, iar 20 unități de învățământ își sunt în clădiri reabilitate sau parțial reabilitate.
Pentru 10 unități de învățământ va fi necesară relocarea unor grupe de grădiniță și clase din cauza lucrărilor de reabilitare neterminate până la începerea anului școlar. Una se află în mediul urban și 9 în mediul rural).
„Din cauza lipsei de spațiu la unele unități de învățământ, 108 clase vor funcționa în spații modulare, pentru 11 unități de învățământ vor fi date în folosință, până în 31.12.2024, construcții noi și reabilitate”, aflăm de la Prefectura Timiș.
Prin PNRR, 13 școli deveni verzi, proiectele fiind acum în stadiul de proiectare sau de semnare a contractelor de finanțare. Tot cu bani din PNRR, 161 de unități de învățământ vor fi dotate cu mobilier școlar, materiale didactice și dotări IT, iar 37 vor beneficia de laboratoare inteligente.
Datele au fost furnizate de Prefectura Timiș, după verificarea tuturor unităților de învățământ din județ. În 9 septembrie, își vor deschide porțile 617 unităţi școlare, unde vor învăța peste 100.000 de elevi.
Controalele au fost făcute în perioada 9 iulie – 30 august de comisia mixtă formată din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Timiș, Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Banat” al Județului Timiș, Direcției de Sănătate Publică Timiș, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș.