Unicul drum din Timiș fără acces direct din județ va fi asfaltat. Demersul CJT

manastiur

Consilierii județeni au făcut primele demersuri necesare pentru asfaltarea drumului dintre localitățile Zorani și Bulza, cea din urmă fiind singura localitate din Timiș în care nu se poate ajunge decât prin județul Arad. Porțiunea a fost inclusă în fondul forestier național, acesta fiind motivul pentru care nu a putut fi demarată până acum o investiție.

Demersul făcut de consilierii județeni a fost să treacă un teren extravilan din domeniul  privat al comunei Mănăștiur în cel privat al județului Timiș. Este vorba despre o suprafață de 25.000 mp. Astfel, se va asfalta DJ 682J Zorani-Groși-Bulza, în lungime de 7,75 km, cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării prin PNDL.

„Singura localitate din Timiș la care nu poți ajunge din județul Timiș este localitatea Bulza, iar prin acest proiect finalizăm procedurile ca să asfaltăm drumul de legătură cu această localitate. În sfârșit s-a găsit un teren cu care să schimbăm porțiunea de drum ce e inclusă în domeniul forestier de-a lungul drumului județean către Bulza.”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Până acum, CJ Timiș a asfaltat porțiunea de drum la Margina-Zorani și de la Zorani la Groși, apoi drumul din localitatea Bulza. De asfaltat a rămas acest tronson pentru care s-a găsit acum o soluție.

„Prin Programul Național de Dezvoltare Locală au fost deja finalizate lucrările de asfaltare pe tronsonul I între localitatea Zorani și localitatea Groși și pe tronsonul III, în interiorul localității Bulza. Actualmente, tronsonul II al drumului județean DJ 682J trece prin fondul forestier național, iar categoria de folosință a acestei suprafețe de fond, conform amenajamentelor silvice individuale este fond forestier. Pentru construirea drumului în suprafața fondului forestier național, este necesară întocmirea unei documentații pentru scoaterea definitivă a acestor terenuri din fond forestier național. (…) CJT a făcut demersuri pentru identificarea unui teren arabil extravilan cu suprafața de 25.000 mp, având latura (deschiderea) cea mai mare spre fondul forestier vecin, pentru a fi oferit în compensare Direcției Silvice Arad.”, se arată în documentele care însoțesc hotărârea adoptată de consilierii județeni.

Potrivit direcției de specialitate din cadrul CJT, Direcția Silvică Arad a transmis spre verificare Direcției Silvice Timiș terenurile solicitate pentru a se identifica amplasamentele acestora și a se stabili situația lor din punct de vedere a poziționării față de fondul forestier național.

Foto: renasterea.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/