Unde te poți vaccina împotriva COVID-19? A fost publicată lista cu medicii de familie care au contract cu CNAS

vaccinare
explo 1000x200

Peste 250 de medici de familie din județele Timiș și Caraș-Severin vor primi doze pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Lista a fost publicată de platforma RO Vaccinare.

Pentru cei care doresc să se imunizeze la medicul de familie, nu este obligatorie prezentarea la un anumit cabinet. Iar persoanele care doresc să se vaccineze și cu doza a 4-a se pot adresa și centrelor de vaccinare. În țară sunt deschise peste 100, iar locațiile se află pe site-urile direcțiilor de sănătate publică județene.

Lista cabinetelor medicilor de familie care vaccinează împotriva COVID-19 poate fi accesată AICI. Conform acesteia, 212 medici de familie din județul Timiș sunt înscriși, dar și peste 40 de doctori din Caraș-Severin.

Potrivit CNCAV, până la ultima raportare, peste 300 de persoane au primit doza a patra de vaccin împotriva COVID-19, persoane din populația generală și persoane sever imunocompromise.

Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele care au peste 18 ani și care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager. Aceasta se poate administra la cel puțin patru luni după efectuarea celei de-a treia doze și se recomandă persoanelor care au peste 60 de ani sau comorbidități asociate.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

banner 970 x 250