Undă verde pentru un nou drum care să conecteze Aeroportul Timișoara şi autostrada A1

drum aeroport gata 1

Administrația județeană intenționează să realizeze un drum care să conecteze autostrada A1 de Timișoara și aeroport. În acest sens, aleșii au aprobat vineri protocolul de colaborare între CJT și CNAIR. Noua șosea este cuprinsă ca proiect prioritar în Programul Operațional de Transport. 

Noua șosea este prevăzută cu profil de drum expres, cu două benzi pe sens, pe o lungime de aproximativ 7 km. Viitorul drum ar urma să aibă sisteme inteligente de transport precum cel de management al traficului, camere video, comunicare și informații în timp pentru utilizatori și administratorul infrastructurii, alături de sisteme de urgență. Protocolul aprobat joi de consilierii județeni, între Județul Timiș și CNAIR, vine după ce administrația județeană și-a exprimat interesul de realizare a investiției și de susținere a descentralizării activității CNAIR.

Valoarea estimată a investiției se ridică la 22 milioane euro. CNAIR va asigura finanțarea investiției, iar Consiliul Județean Timiș se va ocupa de derularea tuturor procedurilor necesare pentru ducerea la bun sfârșit a proiectului: elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, realizarea auditului de siguranță rutieră, precum și de gestionarea lucrărilor de execuție.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Reprezentanții consiliului județean spun că prin realizarea acestui drum va fi ușurat accesul de la și către aeroport, cu intenția de a-l lega la rețelele principalele de transport din România și țările vecine. În plus, ar fi înlăturată și presiunea rutieră de pe Dumbrăvița.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/