Undă verde pentru mini centura Reșiței ce va lega DN 58 de Valea Țerovei

După mai multe luni de așteptare, consilierii reșițeni au aprobat proiectul de expropriere ale proprietăților situate de-a lungul drumului de acces spre cartierul Țerova, cu plecare de la KM 8.
Drumul are o lungime de 5 kilometri și va ajunge până în zona fostei uzine cocso-chimice, a haldei de zgură și parcului industrial. Referindu-se la acest proiect prin care se va realiza descongestionarea traficului greu din Reșița, prin dirijarea lui pe o rută ocolitoare, primarul Reșiței, Ioan Popa, a ținut să facă precizarea: „În primul rând, prin această accesibilizare dorim să aducem fierul vechi înspre combinat fără să mai parcurgem distanțele prin oraș. Coborâm cu el pe acest drum și, pe lângă halda de zgură, fierul vechi va ajunge imediat la TMK. Evident că în ideea dezvoltării zonei Mociur, mall, aqualand vom avea cu siguranță aprovizionarea care se va face la magazine, la supermarketuri în zona respectivă“.
Primarul Reșiței vede lucrurile într-un context general, având în vedere că, de la Autoliv, aflat în Parcul Industrial, pleacă zilnic câteva tiruri, caz în care transportul nu se va mai efectua pe Valea Țerovei, zona căminelor și Calea Caransebeșului. „Se va constitui ca o bucată de centură a orașului, dacă vreți, și cei care vor merge spre Muntele Semenic, spre turism, vor putea face acest bypass. Avem în calcul și modernizarea a 1,7 km de drum cu echipa noastră, cu Dani Călin de la secție, în următoarele săptămâni, tot pe lângă halda de zgură, până în Dealul Crucii, încercând să construim această cale de acces fără să mai accesăm drumuri care să aibă legătură cu orașul. În viitor ea va putea deservi și operatorii care transportă lemn din arealul Semenic“, a mai declarat Ioan Popa la o întâlnire cu presa.
stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/