Casa florarului Muhle a fost salvată. Proprietarul a finalizat lucrările prin care imobilul și-a recăpătat frumusețea de odinioară.
Casa Muhle, una dintre cele mai frumoase clădiri din Timișoara, a fost salvată. Primarul Dominic Fritz anunță că proprietarul imobilului a finalizat lucrările de reparații.
„Epopeea Casei Mühle se apropie de final. Am câștigat definitiv în instanță împotriva proprietarului Casei Mühle, care a contestat executarea silită pentru amenda pentru întârzierea lucrărilor. Am cerut instanței să constate întârzierile și penalitățile care se impuneau pentru lipsa de respect și starea de degradare în care a stat imobilul mai mulți ani. Instanța a stabilit că trebuie să plătească 92.000 de lei. Proprietarul a contestat aceste penalități și a pierdut. După ce nu a plătit amenda, iar lucrarea a rămas în loc, am cerut executarea silită. Într-un final, presiunea a dat roade. Proprietarul a plătit prima tranșă de penalități și a declarat finalizarea lucrărilor”, a declarat edilul-șef.
Dominic Fritz a mai precizat că împreună cu Direcția de Cultură va face parte din comisia de recepție și se va asigura că proiectul autorizat a fost respectat în întregime.
„Ne luptăm la fiecare pas să protejăm patrimoniul și identitatea Timișoarei”, a adăugat Fritz.
Monument istoric, casa Muhle este una dintre cele mai frumoase clădiri din Timișoara și a aparținut familiei de florari Muhle. A fost construită în jurul anilor 1866-1868, cumpărată în 1878, împreună cu terenurile din jur, de florarul Wihelm Muhle și a aparținut, ulterior, fiului său, arhitectul peisagist Arpad Muhle. Vila era înconjurată de o imensă grădină de flori. Imobilul este situat în zona Bălcescu, aproape de centrul orașului, pe B-dul Mihai Viteazul.